Divji okusi Krasa

0
1673
Foto: Jaka Ivančič/www.slovenia.info

Že naše none so vedele, da je po zimi dobro okrepiti telo. Zato so nabirale šparglje in jih pripravljale kot frtalje, v rižoti, z njoki, s trdo kuhanimi jajci …  V sodobni kuhinji pa so prava gurmanska poslastica – z ugodnimi učinki na naše zdravje, saj vsebujejo veliko vitaminov, še zlasti vitamina C, in mineralov (cinka, fosforja, magnezija in kroma). So naravni imunostimulatorji.

TIC Štanjel je špargljem namenil osrednjo vlogo v spomladanski kulinarični prireditvi, ki se začenja v petek, 6. aprila: Divji okusi Krasa. Ves mesec bodo za kulinarično razvajanje z divjimi šparglji skrbeli kraški gostinci in turistične kmetije.

L. L.

Prejšen članekRazgibana zgodovina enega najstarejših turističnih društev
Naslednji članekV zaledje Dobrne po Anini poti

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here