Od 2. oktobra do 30. novembra vabljeni na mesec kraške kuhinje, v okviru katere bodo na različnih lokacijah na Krasu potekale številne prireditve.
V soboto 24. oktobra vabljeni na, kulinarično spoznavanje kraški zelišč in
doživetje kraške gmajne, ki jo bodo udeležencem približali botaniki, etnologinja, geologinja in drugi domačini. Za pohod je potrebna primerna obutev, majhno rezilo in steklenica z vodo. Za »marendo« iz kraških zelišč bo poskrbljeno. Možno je naročiti tradicionalno kraško kosilo s kozarcem vina.
Naj spomnimo, da je na letošnjem natečaju Turistične zveze Slovenije za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Mediteranski & Kraški Sloveniji prav »Kraška gmajna v šalci” prejela zlato priznanje. Gre za darilni ali spominkarski set, katerega jedro je čaj iz lokalnih kraških rastlin, izdelalo pa ga je društvo za razvoj kmetijstva in turizma Planta.
Več prireditev v okviru dvomesečnega festivala Jesen na Krasu si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://www.visitkras.info/nacrtuj-obisk/dogodki/mesec-kraske-kuhinje-2020