V Žireh že praznične prireditve

0
161

Božično novoletni prazniki v Žireh se pričenjajo z izobešanjem lučk in s sejmi. Prvi je bil adventni bazar 25.11 od 8.00 – 13.00  v organizaciji Žirovskih študentov. S toplo pijačo so poskrbeli,  da obiskovalci ob stojnicah ne bodo izbirali s premraženimi rokami. Na bazarju so se predstavili predvsem domači ponudniki, dobrodošli pa so bili tudi vsi ostali zainteresirani.

Danes, v sredo 29.11. ob 17.00  se bo v stari šolski telovadnici odvijal Miklavžev sejem, ki ga pripravlja Šolski sklad OŠ Žiri.  Žirovski šolarji s svojimi mentorji bodo poskrbeli, da bodo stojnice polne praktičnih, okrasnih in slastnih prazničnih izdelkov. Ker je namen tega sejma dobrodelnost, so v tem letu angažirali starše osnovnošolcev, da zaprosijo svoje delodajalce k darovanju promocijskega materiala ali drugih praktičnih nagrad, ki jih bodo učenci kot dobitke oddali s srečelovom. Ves izkupiček z Miklavževega sejma gre v šolski sklad, ki je namenjen otrokom, potrebnih pomoči na različnih področjih.  Lepo je videti in občutiti, koliko ljudi se angažira za dober namen. Miklavžev sejem v OŠ Žiri bo tako letos prav gotovo angažiral največ Žirovcev.

Drobnjakovi štruklji, tradicionalna jed

V Turističnem društvu Žiri se sejmov v Žireh stalno udeležujemo, nekatere tudi sami organiziramo. V tem predprazničnem času ( 2.12. od 8.00 – 13.00) bomo  poleg  reklamnega materiala, unikatnih izdelkov in domačih dobrot ponudili slastno, lokalno, tradicionalno jed »drobnakove štrukle na žup«. S tem se želimo priljubljeni jedi  pokloniti in jo ohraniti, saj je bila v preteklosti zelo pogosto na jedilnikih naših prednikov. Starejše želimo z njimi popeljati v čas mladosti, mladino pa navdušiti in pocrkljati.

Vsekakor bomo preživeli praznike v prijetnem vzdušju in vabimo, da se nam pridružite tudi vi.

Besedilo: Članica UO TD Žiri Neva Šink

Fotografije: TD Žiri

Prejšen članekS podkasti do večje prepoznavnosti turističnih društev
Naslednji članekEnergijski zdravilni park Srce

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here