Bogati animacijski in doživljajski programi

0
352

Nastanitvene zmogljivosti in turistični paketi so v bližajočih zimskih šolskih počitnicah zelo dobro prodani tako na večjih smučiščih kot v naravnih zdraviliščih in termah. Ponekod skorajda ni več prostih turističnih postelj, denimo v Kranjski Gori, turistične agencije pa so prodale že skoraj vse nastanitvene zmogljivosti v smučarskih središčih, tudi v bližnji tujini, tako v hotelih kot  apartmajih. Ponovno so bile najprej oddane za najem samostojne hiše, po možnosti z bazenom in savno.

»Slovenska naravna zdravilišča so se dobro pripravila na nov zimski počitniški ciklus, ki se letos pričenja konec januarja. Prav v vseh so pripravili bogate animacijske programe s poudarkom na otroških igrah in zabavi. Na ta način želijo v zdraviliščih in termah družine izvabiti iz vsakdanjega ritma ter poskrbeti za pestrost,« pravi Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ). Kot v večini zdravilišč se tudi v Termah Dobrna povečuje povpraševanje tako v hotelih kot v apartmajih. »Svojevrstno doživetje za družine predstavljajo naši apartmaji, saj ima vsak lasten spa z zunanjo leseno kadjo z ogrevno termalno vodo, turško savno ter prho termalni dež,« sporočajo iz Term Dobrna. V Sava Turizmu tako na obali kot na Bledu in v termah bodo imeli v času počitnic za najmlajše ustvarjalne delavnice, kino ob večerih, športne urice, spoznavanje skrivnostnih lokalnih zgodb… Tudi v Termah Portorož bodo imeli bogat počitniški animacijski program in wellness program za otroke, pa kuharske in ustvarjalne delavnice, mini disko, karaoke… V Termah Zreče poudarjajo, da so pripravili pestre počitniške programe, namenjene predvsem družinam, tako tistim, ki smučajo kot tistim, ki se raje razvajajo v toplih termalnih vrelcih. Na Rogli poleg smučanja ponujajo še vrsto drugih aktivnosti, med drugim adrenalinsko sankališče Zlodejevo, Pohorsko vasico, otroški snežni park, krpljanje, zimsko pohodništvo in Pot med krošnjami Pohorje.

Razgledni stolp na Poti med krošnjami.
V doživljajski ponudbi na Rogli je tudi Pohorska vasica.

Sicer pa so v minulem letu v zdraviliščih in termah združenih v SSNZ imeli 765 tisoč domačih in tujih gostov, ki so ustvarili skoraj 2 milijona 790 tisoč prenočitev, kar so v primerjavi z letom prej zelo dobri rezultati.

Terme Dobrna, Fotografija: www.terme-dobrna.si

Tudi na obali se lahko pohvalijo z odličnimi rezultati za minulo leto, saj so samo v občini Piran imeli dobrih 1,8 milijona domačih in tujih prenočitev, kar je skoraj toliko kot v rekordnem letu 2019. To občino Piran ponovno uvršča v sam vrh med slovenskimi turističnimi destinacijami.

Med zanimiva doživetja, ki jih nudi obiskovalcem Piran, je tamkajšnji akvarij.

Kot pravi Lea Šuligoj iz Turističnega združenja Portorož (TZP) so lani na portalu www,portoroz.si dosegli rekordno število obiskov, in sicer 1,26 milijona, kar je za dobro petino več kot leto prej. »Z izkupičkom minulega leta smo lahko zelo zadovoljni. K dobrim rezultatom je zagotovo pripomogla atraktivnost naše destinacije, v prvi polovici leta tudi turistični boni. Zaradi preteče gospodarske krize pa bo letošnje leto polno izzivov,« meni Aleksander Valentin, v.d. direktor TZP.

Tekst in fotografije: Duša Podbevšek – Bedrač

 

Prejšen članekIzlet za splet: Poslastica IT Tour-a
Naslednji članekIšče se oskrbniški par za Dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here