Gault&Millau Slovenija s spletnim izobraževalnim središčem

Gault&Millau Slovenija kljub epidemiji nadaljuje s svojim poslanstvom spodbujanja gastronomskih poklicev. Izobraževalni projekt Znanje pod kapo je dobil online verzijo, kar je prineslo tudi dodatne prednosti: še več vsebin, še več trikov in nasvetov, še več možnosti sodelovanja, ki ostanejo zapisani za vnovično pregledovanje.

»Po tem, ko je prvi val epidemije odnesel naš spomladanski dogodek Znanje pod kapo, smo zavihali rokave in zastavili njegovo online verzijo,« pojasnjuje Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija. »Dobili smo velik zalet, ko so chefi, natakarji in sommelierji pokazali podporo in interes ter nas je podprlo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki se zaveda pomena promocije gostinskih poklicev za nadaljnji uspešen razvoj te pomembne in gospodarske dejavnosti. Vesela sem, da nas tudi skozi najtežje čase vodi skupno prizadevanje po promociji gostinskih poklicev in dvigu njihovega ugleda v širši javnosti. Še posebej bi želeli vso lepoto in prednosti gostinskih poklicev predstaviti mladim, zato smo v projekt vključili vrhunske strokovnjake s področja gastronomije. Toliko lepega in kakovostnega imamo za pokazati, predstaviti, da se tudi sama veselim vsake nove izdaje Znanje pod kapo online

Krožnik Hiše Fink

Večkrat letno nov sklop vsebin

Znanje pod kapo online deluje kot nadgrajen nadomestek dejanskih dogodkov, zato bo vsaj dvakrat letno spletna stran www.znanjepodkapo.si obogatena z novim sklopom vsebin. Kot bi potekal nov dogodek, ki pa se zgodi samo v digitalnem svetu. Čim bodo razmere dopuščale, se bo dogodek ponovno vrnil v svojo staro obliko, kjer se poleg odličnih vsebin dijakom omogoči še oseben stik s chefi in sommelierji, interaktivnost skozi delavnico ter druge prednosti srečanja v živo.

Štefelinov krožnik

Med redne vsebine Znanja pod kapo online se uvrščata po dve video delavnici z vrhunskimi chefi, ki jima pri kuhanju pomagata dva dijaka. Na voljo sta tudi dva video izbora vinskega spajanja za vsakega od krožnikov, objavljajo pa tudi izkušnje, ki so nam jih po kuhanju s chefom zaupali dijaki. V vsaki »izdaji« je tudi nekaj dodatnih vsebin, s katerimi presenetijo obiskovalce strani – od pogovorov z največjimi imeni domače gastronomije do praktičnih nasvetov iz sveta sommelierstva in barmanstva.

chef Urošem Štefelinom (Vila Podvin)

V prvi »izdaji« bomo tako lahko kuhali s chefom Urošem Štefelinom (Vila Podvin) ter s chefom Damjanom Finkom (Hiša Fink), sommelierska znanja pa bosta delila Valentin Bufolin, sommelier 3. stopnje, in Gregor Kren, sommelier 3. stopnje.

Gregor Kern (Hiša Fink)

Direktno povabilo gostinskim šolam iz vse Slovenije

Gault&Millau Slovenija vse slovenske gostinske šole vsakič znova osebno povabi k ogledu vsebin. »Želimo si, da bi link na našo stran prišel do vseh dijakov. Vem, kako veliko jim pomeni direkten stik s chefi. Zato verjamem, da jim bodo video delavnice olajšale tudi te težke dni,« je še dejala Mira Šemić.

Znanje pod kapo online je namenjeno predvsem mladim, ki v svet gastronomije šele vstopajo, potem pa seveda tudi vsem, ki jih ta svet navdušuje tako ali drugače. »Najpomembnejši cilj tega projekta je povrniti poklicu natakarja, barmana, vsakogar, ki dela v gastronomiji, sloves in spoštovanje, ki si ga zasluži. Namreč on je tisti, ki vsakemu gostu v vseh mogočih pogledih predstavi Slovenijo,« zaključuje Mira Šemić.

Mira Semić, direktorica Gault&Millau Slovenija

V tem letu bo Znanje pod kapo online z novim sklopom vsebin postregel še enkrat, nato pa svoje poslanstvo nadaljeval v naslednjem letu.

Dodatne informacije:

Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija,  mira.semic@siol.net

Prejšen članekTržič – gorsko kraljestvo zgodb in čudes (RAZGLEDNA UČNA POT DOVŽANOVA SOTESKA – Tematska pot, 1. mesto)
Naslednji članekObisk Gornjesavskega muzeja Jesenice iz domačega naslonjača