Največji slovenski tematski park v obliki čebele in satja

Foto: Društvo Labirint/www.slovenia.info

Doživljajski park na koruznem polju je inovativen turistični produkt z zabavno-poučno vsebino, ki bo skorajda do konca poletja razveseljeval navdušence nad ugankami pri mariborski Betnavi. Zasnovan je v obliki čebele in satja. Odprli so ga sredi julija, razprostira pa se na polju pri Betnavskem gozdu, nasproti Čebelarskega centra.

Društvo Labirint je tudi letos pripravilo največji tematski park v Sloveniji. Podjetje PP Agro je koruzo posejalo na površinah pod Pohorjem, načrt zanj pa so oblikovali študenti Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru.

Koruzni labirint je tematski park z zabavno-poučno vsebino. Nanj ob cesti opozarja več informativnih tabel, pred vhodom pa je manjši paviljon, kjer prodajajo vstopnice. Obiskovalca tam pred vstopom v labirint opremijo z zemljevidom z opisom poti in orientacijskih točk. Na drugi strani zemljevida je rebus, črke za rešitev pa so na orientacijskih tablah v labirintu (vsaka od točk ima po eno tablo z nalogami), od tega so tri skrite.

Park na posameznih postajah dopolnjujejo miselne igrice in posebna doživetja – na primer poljska postelja za ogled okolice iz žabje perspektive, optične iluzije, klop in zvezek lepih misli za vtise obiskovalcev. Te tudi vabijo, da se po labirintu sprehodijo bosi in tako naravo doživijo v vsej svoji prvobitnosti.

V koruznem labirintu pripravljajo posebne aktivnosti: delavnice ob koncih tedna, ki so namenjene spoznavanju starih, pogosto že pozabljenih iger, med koruzo se obiskovalci »izgubijo« tudi ponoči, preizkusiti pa se je mogoče tudi v iskanju zaklada.

Otroci po labirintu hodijo v spremstvu odraslih, dobrodošli so tudi psi, ki pa morajo biti na povodcih. Hodi se le po označenih poteh – koruza je namreč visoka več kot dva metra, sadike so posajene tesno skupaj in prehod med njimi ni mogoč. Če se kdo izgubi, pa na zemljevidu najde telefonsko številko za »klic v sili«.

Koruzni labirint je odprt od četrtka do nedelje (med 9. in 20. uro), preostale dni po vnaprejšnji napovedi oziroma za napovedane skupine. Za otroke, mlajše od treh let, je vstop prost, vstopnica za otroka, starejšega od treh let, stane pet evrov, za odrasle osem evrov, za družine 19 evrov, za sezonsko družinsko vstopnico pa je treba odšteti 38 evrov.

TTA

Prejšen članekDan hmeljarjev v Braslovčah
Naslednji članek»Divji zahod« ob Zbiljskem jezeru