»Divji zahod« ob Zbiljskem jezeru

Ob Zbiljskem jezeru se jutri, v petek, 9. avgusta, začenja tridnevni slovenski country in BBQ festival Wild West Fest (On Fire).

V začetku leta 2017 so se povezali prireditelji dveh največjih ameriško obarvanih dogodkov v Sloveniji. Tako sta slovenski country festival Wild West Fest in tekmovanje v BBQ-ju pod okriljem največjega svetovnega združenja zanj, Kansas City BBQ Society, že drugo leto zapored skupna prireditev: Wild West Fest (On Fire).

Festival prinaša delavnice country plesov v vrstah in v parih, ki jih bodo vodili priznani domači in tuji učitelji plesa, tekmovanje v country plesih, šove, koncerte priznanih country skupin, delavnice peke na žaru in priprave BBQ-ja, mednarodno tekmovanje v BBQ-ju in številne druge vsebine.

Za obiskovalce bo zanimivo tudi spremljevalno dogajanje, kot so metanje lasa in podkve, konjeniški šov v slogu Zahoda, tekmovanje v rodeu na električnem biku, možnost jezdenja konjev ameriških pasem, animacija za otroke … Na ogled bodo tudi ameriški avtomobili.

L. L.

Prejšen članekNajvečji slovenski tematski park v obliki čebele in satja
Naslednji članekTamburanje va Kostele