Začenja se šesta sezona Odprte kuhne

0
1096
Foto: Jošt Gantar/www.slovenia.info

Koledarska pomlad je naposled prispela in z njo se začenjajo tudi kulinarični petki na ljubljanskem Pogačarjevem trgu. V petek, 23. marca, se odpira Odprta kuhna, kulinarična »tržnica« na prostem, uspešnica, ki bo letos že šesto leto zapored.

Odprta kuhna je prva in edinstvena tržnica sveže pripravljenih dobrot. Je kulinarični projekt na prostem, ki na Pogačarjevem trgu v Ljubljani od pomladi do jeseni združuje številne najboljše gostinske ponudnike iz Slovenije.

»Čakajo nas nove gurmanske avanture ob odkrivanju zakladnice domače slovenske kuhinje, sodobne kulinarike, eksotičnih okusov daljnih dežel, butičnih slaščic in pristnih klasik ulične prehrane iz vseh kotičkov planeta,« vabijo na spletni strani Odprte kuhne, o kateri je pred nekaj leti komisija za podeljevanje nagrade Jakob, ki nagrajuje najbolj inovativna turistična prizadevanja v regiji Alpe-Jadran, zapisala, da predstavlja izjemno inovativen in originalen način ponudbe v okviru ulične prehrane. Poleg tega je poudarila njeno multikulturnost, »saj se ob jedeh 24 gastronomskih regij Slovenije predstavljajo in ponujajo jedi tudi drugih kulturnih okolij«.

L. L.

Prejšen članekRez Stare trte, najstarejše trte na svetu
Naslednji članekKjer raste lan in kjer narava še ohranja prvobitnost

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here