Lokalni pridelki so zakon

0
731

V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana dodatno pridobiva pomen, in sicer v luči varovanja okolja in načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima veliko prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih pridelkov in živil dobra odločitev.

Zaradi izogibanja zaprtim prostorom in zmanjšanja stikov se je povečal tudi nakup prek spletnih strani, na katerih je mogoče naročiti tudi lokalne kmetijske pridelke in živila. Ministrstvo za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano vabi k ogledu in uporabi spletnega mesta Naša super hrana, Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije pa na portal Kupujmo domače.

Na spletnem mestu Naša super hrana je na voljo tudi zemljevid lokalnih pridelovalcev, kjer se pridelovalci hrane lahko predstavijo potrošnikom, ti pa lahko pridobijo informacije o ponudbi hrane na kmetijah v bližini doma. Objavljena je tudi zbirka tradicionalnih slovenskih receptov, zbrane so informacije o lastnostih in prednostih lokalno pridelane hrane, različnih označbah, po katerih prepoznamo slovensko kakovostno hrano, ter o tem, kaj pomeni znak izbrana kakovost, ekološki znak in druge sheme kakovosti.

Spletna stran Kupujmo domače kmetom omogoča brezplačno predstavitev ponudbe svoje kmetije. S tem povečajo neposredno prodajo na kmetiji in hkrati potrošnikom omogočijo nakup lokalno pridelane hrane.

Prejšen članekČarobni adventni čas
Naslednji članekSEM bo obeležil naziv Evropska gastronomska regija 2021

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here