Prižig prazničnih lučk in začetek veselega decembra v Ljubljani

0
1887
Foto: D. Wedam/arhiv Turizma Ljubljana

V petek, 1. decembra, se bo središče Ljubljane znova zableščalo v soju prazničnih lučk, ki vsako leto napovedo začetek najbolj prešernega meseca v letu. Na Prešernovem, Pogačarjevem in Kongresnem trgu ter na Bregu in Cankarjevem nabrežju se bo odprl praznični sejem, vzdušje v mestnem središču bodo ves mesec poživljale  brezplačne prireditve: od Miklavževega sprevoda do Čarobnega gozda v parku Zvezda, pa kajpak pester nabor koncertov na prostem. Decembrsko dogajanje bodo, tradicionalno, sklenila silvestrovanja na mestnih trgih.

Prižig lučk bo 1. decembra ob 17.15 oznanil kratek program, ki se bo začel z nastopom otroškega pevskega zbora, nato pa bodo obiskovalci skupaj z županom Mestne občine Ljubljana Zoranom Jankovićem odštevali čas do slovesnega prižiga lučk, ki bodo za dober mesec odele Ljubljano v praznično obleko.

Že pred tem, dopoldne, se bodo odprle sejemske hiške s ponudbo izbranih izdelkov, primernih za bližajoča se obdarovanja (izdelki domače in umetne obrti, dela mladih oblikovalcev, slovenske dobrote in drugo), ter gostinske hiške in stojnice, ki so med domačini in obiskovalci mesta še zlasti priljubljene. Praznični sejem bo odprt do 2. januarja 2018, nekatere gostinske hiške pa bodo odprte do konca prvega tedna v novem letu, 7. januarja.

Več o decembrskem dogajanju v mestu si lahko preberete na spletni strani Visit Ljubljana.

U. L. L.

Prejšen članekDobrodošli v Cerkljah na Gorenjskem!
Naslednji članekDobrna, najstarejše slovenske toplice

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here