Robotiziran bolnišnični oddelek za bolnike, okužene s koronavirusom

0
754

Roboti so se izkazali za izjemno učinkovito rešitev za boj proti koronavirusu.
Kitajske oblasti so odprle prvi ‘pametni’ bolniški oddelek za bolnike, okužene s koronavirusom. Zdravstveno osebje je sestavljeno izključno iz robotov, ki so opremljeni z dostopom do mobilnega omrežja in paciente oskrbujejo 24 ur na dan, brez odmorov in počitka.

Prvi robotiziran bolnišnični oddelek za bolnike, okužene s koronavirusom, ima na razpolago kar šest robotov vrste CloudMinds XR-1, ti pa opravljajo različne naloge – merijo bolnikovo telesno temperaturo, prinašajo hrano, nadzirajo sobe in hodnike ter razkužujejo vsa območja oddelka. Visokotehnološki roboti lahko celo plešejo in tako zagotovijo določeno mero zabave za bolnike v karanteni. Tehnologija 5G pa zdravnikom omogoča, da v realnem času spremljajo bolnika, vendar na daljavo in brez nevarnosti okužbe.

Uporaba avtonomnih robotov znatno zmanjša delovno obremenitev medicinskega osebja, preprečuje možnost prenosa okužbe in hkrati omogoča neprekinjeno oskrbo bolnikov 24 ur na dan. Pri tem velja omeniti še, da je robote CloudMinds XR-1 brezplačno zagotovilo kitajsko podjetje CloudMinds, specializirano za izdelavo pametnih robotov z napredno inteligenco.

Prejšen članekKitajska z novimi načini boja proti koronavirusu
Naslednji članekMati Zemlja ne potrebuje človeštva za preživetje

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here