V Laškem odprli prvo pivsko sobo pobega na svetu

0
1623
Foto: lasko.escape-room.si

Na svetovni dan piva, ki je bil 4. avgusta, so v Laškem odprli prvo sobo pobega na temo pivovarstva na svetu. STIK Laško in Enigmarium sta združila moči pri novem, edinstvenem projektu in v stavbi, v kateri je bil pred skoraj dvesto leti zvarjen prvi vrček piva, odprla sobo pobega Pivovarjevo zlato.

Preizkušnje, zgodba, ambient in visokotehnološki pripomočki so popolnoma zliti z mestno zgodovino in dejstvi, zato izkušnja ni le zabavna, ampak tudi poučna.

Poleg sobe pobega pa so pripravili tudi pustolovsko igro, s katero mesto spoznavamo na povsem nov način: z igro Odkleni Laško. »Ste vedeli, da Laško ni le mesto piva in toplih vrelcev? V starem mestnem jedru se morda skriva tudi davno izgubljeni srednjeveški zaklad! Med napeto igro boste spoznali legendo o Divjem farovžu in se v dobri družbi izvrstno zabavali,« so zapisali avtorji projekta.

Enigmarium je bil za svoje dosežke že nagrajen s snovalcem, priznanjem Slovenske turistične organizacije za inovativne zamisli, letos pa kandidira za sejalca, ki nagrajuje že uresničene domiselne turistične projekte.

BTPS

Prejšen članekUspešna prizadevanja za daljšanje poletne sezone
Naslednji članekLetni oder Ruše

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here