Vodenje po telefonu

0
884

Na sicer praznih slovenskih ulicah, ki zaradi zaprtja lokalov, restavracij in barov, predvsem pa samoizolacije ljudi, samevajo, redko slišimo slovenski, kaj šele tuji jezik. Tujcev, razen tistih, ki pri nas živijo, ni. Turisti, ki so k nam prinašali barvitost svojega okolja, so praktično čez noč izginili. 

Panorama Ljubljane
Foto: Jacob Riglin/www.slovenia.info.si

Virus pa ni okužil turističnih znamenitost, naših lepih arhitekturnih biserov, podobe glavnega mesta, ki od osamosvojitvene vojne ni bilo tako tiho, mirno in spokojno. A če ljudje ne smejo na ulico, lahko turistične zgodbe pridejo na dom. Turističnega vodnika Anžeta Vrhovnika lahko celo pokličete po telefonu, če bi iz prve roke želeli izvedeti o določeni turistični znamenitosti.

Turističnega vodnika Anžeta Vrhovnika lahko pokličete po telefonu.

Zadnja leta je Anže Vrhovnik imel polne roke dela z vodenjem turistov, ki so se navadno množično gnetli pred Prešernovim trgom ter s širokimi nasmehi poskušali ujeti pohajkovanje po slovenskem glavnem mestu. “Imel sem tudi do pet skupin na dan, ljudje so prihajali iz različnih koncev sveta,” pove. “V kratkem obhodu mesta so želeli izvedeti vse zanimivosti in pikantnosti mesta.” V zadnjem tednu zgodbe ni razložil niti enemu samemu turistu. Zato se je odločil za delo od doma. “Za zdaj ni ravno veliko klicev”, prizna. Za vse ljudi, željne novega znanja o našem glavnem mestu, se je odločil, da bo opravljal telefonska vodenja po Ljubljani.

Anže Vrhovnik je objavil svojo telefonsko številko, kamor ga lahko ljudje pokličejo, če želijo karkoli turističnega izvedeti o Ljubljani. Iz prve roke, najboljše informacije in doživeto pripovedovanje profesionalca. Ni boljšega. To je priprava za prihajajoče mesece, ko bo izolacija le še bled spomin in bomo vsi spet željni pohajkovanja in raziskovanja. Takrat boste pripravljeni z dolgim seznamom stvari, ki jih želite videti. Anže Vrhovnik je ostrega jezika, ki na izjemno slikovit način razlaga o mestu, kjer je bil rojen. Vodi v slovenščini, nemščini in angleščini.

Foto: Teddy Verneuil/www.slovenia.info.si
Prejšen članekMednarodno leto zdravja rastlin in mednarodni dan gozdov
Naslednji članekNajdi svojo ustvarjalnost

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here