Aleksander Valentin je nov direktor Turističnega združenja Portorož

0
578

Portorož, 5. 3. 2021 – Nadzorni svet Turističnega združenja Portorož je med 17 kandidati za novega direktorja izbral mag. Aleksandra Valentina. V njegovi predstavitvi so izstopale bogate delovne izkušnje, ki jih je pridobil doma in v tujini. Velik poudarek namenja tudi dialogu z lokalno skupnostjo in vsemi turističnimi deležniki v destinaciji. Petletni mandat bo nastopil 10. maja.

Nadzorni svet Turističnega združenja Portorož je v četrtek, 4. marca, na 10. redni seji izbral novega direktorja turističnega združenja. Razpis za to delovno mesto je bil objavljen sredi januarja, nanj pa se je prijavilo 17 kandidatov. Med njimi je nadzorni svet izbral štiri, ki so bili povabljeni na razgovor. Po tajnem glasovanju je prepričljivo zmagal mag. Aleksander Valentin. Ta bo svoj petletni mandat nastopil 10. maja, ko poteče mandat sedanjemu direktorju, mag. Igorju Novelu. Komisijo je v svoji predstavitvi prepričal predvsem s poudarkom na dialogu z lokalno skupnostjo in vsemi turističnimi deležniki na destinaciji je sporočila Lea Šuligoj iz Turističnega združenja Portorož.

Đenio Zadković, župan občine Piran, je o izboru povedal: »Odločitev nadzornega sveta pozdravljam in podpiram, saj so vsi njegovi člani pri izbiri novega direktorja sledili zgolj strokovnim kriterijem. Pri izboru gre za novo zmago stroke. Vsekakor pa čaka novega direktorja veliko izzivov, saj stoji slovenski in svetovni turizem pred velikimi izzivi in verjetno tudi tektonskimi spremembami.« Predsednik nadzornega sveta Turističnega združenja Portorož, Franc Kraševec, pa je dodal: »Prepričan sem, da smo izbrali najboljšega kandidata. Je strokovnjak hotelirstva, ponaša se s številnimi izkušnjami iz tujine, v Slovenijo pa je pripeljal tudi svetovno hotelsko verigo Four Points by Sheraton.«

Aleksander Valentin se je šolal na priznani hotelirski šoli v švicarski Lozani, kjer je pridobil naziv diplomiran manager mednarodnega hotelirstva. Izobraževanje je nadaljeval na ljubljanski Ekonomski fakulteti magistriral iz znanosti poslovodenja in organizacije. Izkušnje je pridobival tudi v Združenih državah Amerike. Svojo karierno pot je pričel kot pomočnik direktorja v hotelu Kempinski Palace Portorož, bil je vodja gostinstva v Dolenjskih Toplicah in Casinoju Ljubljana, nato pa direktor ljubljanskih hotelov Plaza (2011-2012) in Mons (od 2012 dalje). Od leta 2014 je tudi član sveta zavoda Turizem Ljubljana. 40-letni Valentin sicer že od rojstva živi v piranski občini, v svojem zagovoru pa je med drugim poudaril, da si želi pustiti sled v svojem kraju.

Pripravil: Janez Platiše
Foto: David Lotrič

Prejšen članekDolina Soče – filmska meka
Naslednji članekDruštvo slovenskih pisateljev ob Dnevu žena

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here