Goni Pony na Vršič!

0
1696
Foto: www.slovenia.info

V soboto, 3. junija, se bodo iz Kranjske Gore na Vršič znova pognali kolesarji na kultnih Ponyjih. Dogodek Red Bull Goni Pony bo tretje leto zapovrstjo; lani je ciljno črto na vrhu 1611 metrov visokega prelaza prečkalo 573 tekmovalcev in tekmovalk. Aktualni rekord za vzpon, dolg 13,5 kilometra in z okoli 800 metrov višinske razlike, je 45 minut in 26 sekund. Na njem je treba premagati 24 tlakovanih serpentin z do 10,8-stopinjskim naklonom. S kolesom brez prestav!

Tekmovati sicer ne boste mogli več, ker je rok za prijave že potekel, a dogodek je zanesljivo zanimiv tudi za opazovalce in navijače; tudi zato, ker si številni tekmovalci dajo precej opravka z videzom – kolesa in oblačil. Retro slog je namreč ne zgolj zaželen, ampak ga tudi ocenjujejo. Da ne omenjamo nostalgije, ki jo ob pogledu na Ponyja bržkone občuti vsakdo, ki ga je imel v otroštvu in mladosti.

Uradni začetek dogodka Red Bull Goni Pony bo ob 10. uri v središču Kranjske Gore, tekmovalci pa bodo pognali svoje Ponyje proti »kolesarskemu Triglavu«, kakor zavoljo priljubljenosti med kolesarji tudi imenujejo Vršič, ob 15. uri. Po podelitvi priznanj bo retro zabava z bendoma Elvis Jackson & Happy Ol’ McWeasel.

U. L. L./STO

Prejšen članekNebo, voda in podzemlje vabijo
Naslednji članekZeleni dan slovenskega turizma

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here