Gradovi kralja Matjaža letos v drugačni obliki

0
563

29. Gradovi kralja Matjaža bodo letos potekali po vsej Črni, po celotni Koroški, po vsej Sloveniji in tudi po vsem svetu. Vse graditelje in ustvarjalce organizatorji namreč vabijo, da se vključite v prireditev in ustvarite svoj grad za kralja Matjaža.Predlagajo, da zgradite sneženi ali ledeni grad na svojem dvorišču, travniku, v parku… Lahko pa izdelate svoj grad iz drugih materialov, recimo iz kartonskih škatel, embalaže, papirja, plastike, kock … Svoj grad lahko tudi narišete na papir, na platno, karton ali steno …

Lahko pa izberete čisto svoj način in izdelate ali upodobite svoj grad tudi drugače, saj vaše ustvarjalnosti organizatorji ne bodo omejevali. “Pazite le, da boste pri izdelavi varni in boste spoštovali vse predpisane ukrepe,” opozarjajo na občini Črna na Koroškem, ki je organizator prireditve.

V turistični pisarni bodo fotografije gradov shranili in jih sproti objavljali na Facebook stran: “Snežni gradovi kralja Matjaža”. Ob koncu prireditve si bo vse fotografije ogledal kralj Matjaž in med gradovi izbral najlepšega v vsaki kategoriji, najlepši grad pa boste lahko izbrali tudi obiskovalci. Avtorji izbranih gradov bodo prejeli tudi zanimive in lepe nagrade.

Prireditev, ki letos trajala od 1. do 31. januarja 2021, torej imate čas za ustvarjanje kar cel mesec. V februarju, ko goduje Matija, torej tudi kralj Matjaž, pa bodo razglasili najlepše gradove in avtorjem podelili nagrade.

Organizatorji pa ob tem vabijo tudi vse graditelje in obiskovalce, ki ste v preteklih letih že sodelovali ali obiskali prireditev Gradovi kralja Matjaža, da v januarju 2021 na svojih družabnih profilih objavite najbolj zabavne in zanimive fotografije s prireditev. Tudi oni bodo na Facebook profilu “Snežni gradovi kralja Matjaža” objavili zanimive fotografije iz vseh 28 preteklih prireditev.

 

Prejšen članekFORBES: Slovenija je nova »vroča« vinska destinacija
Naslednji članekTerme Snovik praznujejo 19. leto delovanja

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here