Kneippov pustni krof iz Term Snovik je zdrav in okusen

0
497

Terme Snovik so se odzvale slovenski akciji »Ustvari svoj krof« v organizaciji Turistične gostinske zbornice Slovenije, ki je prvič pozvala slovenske gostince k peki krofov in tako obeležila pustni čas ter obogatila projekt Slovenija evropska gastronomska regija 2021. Gostinsko-kuharska naveza termalne restavracije Potočka, ki v svojih menijih prepleta lokalne dobrote, sveže sestavine in Kneippove nasvete zdravega načina življenja, se je izziva lotila ustvarjalno z upoštevanjem svojega osnovnega poslanstva restavracije. Tako so na tekmovanje poslali zdrav, drugačen, ustvarjalen, okusen krof. Pod spretnimi rokami kuharske mojstrice Advije Halilović je nastal Kneippov krof, polnjen s karameliziranim nadevom z nežno aromo žajblja.

Kneippov krof je nastal kot popolna izpeljanka iz življenjske filozofije zdravega načina življenja Sebastiana Kneippa, ki jo živijo in nudijo v Termah Snovik. Prehrana in zelišča sta dva izmed petih Kneippovih stebrov, ki ju prelivajo v čudovite okuse na krožnike.

Kneippov krof je skrbno umešan s pirino polnozrnato moko. V sedanjost vedno umešajo pridih tradicije in lokalne produkte kot pred časom, ko je bilo v Tuhinjski dolini mlinarstvo predvsem od 19. stoletja naprej najbolj vidna dejavnost.

Krof, polnjen s karameliziranim nadevom, vas  bo presenetil z dodano nežno aromo žajblja iz lastnega zeliščnega vrta, kjer njihova vrtnarka Manja Žebaljec goji več kot 30 vrst zelišč.  Ni naključje, da je latinsko ime za žajbelj Salvia, ki izhaja iz besede salvus, ki pomeni »zdrav«, v Tuhinjski dolini pa zagotovo živijo zdravo z naravo s Kneippom. Ekipa je dokazala, da je kreativnost v kuhinji za pričakovati.

Kneippov krof bo mogoče poskusiti in kupiti v restavraciji Potočka v Termah Snovik, ko bo dejavnost ponovno odprta.

Foto: Vanesa Hasanović

Prejšen članekOdženimo zlo, prikličimo boljše čase!
Naslednji članekZa valentinovo na Otok ljubezni

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here