Ljubljano bodo ta konec tedna zavzeli tekači

0
1195
Foto: www.slovenia.info

Ta konec tedna bo v znamenju enega najodmevnejših športno-rekreacijskih prireditev Sloveniji: Ljubljanskega maratona (uradno ime letošnjega je Volkswagen 22. Ljubljanski maraton).

Osrednji dogodek prireditve, tekaški preizkušnji na 21 in 42 kilometrov, bo v nedeljo, 29. oktobra, v okviru Ljubljanskega maratona pa se bo mogoče udeležiti tudi drugih tekaških izzivov za vse generacije.

Poleg tega bodo na Gospodarskem razstavišču v četrtek, 26. oktobra, odprli sejem Tečem. Ta je namenjen tekačem in njihovim družinam, športnikom, navijačem in radovednim mimoidočim, ki se bodo lahko sprehodili med ponudniki različnih športnih blagovnih znamk, ponudniki prehranskih dopolnil in drugimi razstavljavci, ki želijo s svojimi izdelki nagovoriti najaktivnejšo skupino udeležencev.

Turizem Ljubljana pa bo od četrtka do sobote, 28. oktobra, obiskovalcem ponujal malce drugačen ogled Ljubljane: s tekom. Vodnik bo tekačem med lahkotnim tekom iz starega jedra v park Tivoli predstavil ključne znamenitosti mesta. Tekaški ogled traja dve uri, od tega je ena tekaška. V četrtek in petek se bo začel ob 16. uri, v soboto pa ob 10. uri.

U. L. L.

Prejšen članek»Tujci nam zavidajo podporo na nacionalni ravni«
Naslednji članekPot pastirskih škratov na Krvavcu, domiselna interpretacija naravne in kulturne dediščine

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here