Objavljen razpis za nagrade Kultura-Natura Slovenija

Gibanje Kultura-Natura Slovenija je objavilo razpis za podelitev priznanj „Naša Slovenija“. Po besedah predsednika Slavka Mežka dogodek od leta 2009 povezuje in uveljavlja skupni slovenski kulturni prostor, to pot – spet – v zamejstvu. Podelitev priznanj bo namreč junija v Svečah.

Dvanajstič zaporedoma bo gibanje Kultura-Natura Slovenija podelilo priznanja za zgledne dosežke pri ohranjanju in uveljavljanju slovenske kulturne in naravne dediščine/krajine, imenovana „Naša Slovenija“. To pa v štirih kategorijah. Zaradi majskih praznikov v Sloveniji bodo pošto sprejemali do 3. maja 2024.

Podelitev priznanj Naša Slovenija 2015.

S sedežem v Kropi gibanje Kultura-Natura Slovenija deluje tako na območju Slovenije, kakor izven njenih meja, od Trsta v Italiji do Monoštra na Madžarskem. Dogodek od leta 2009 povezuje in uveljavlja skupni slovenski kulturni prostor, to pot – spet – v zamejstvu, je prepričan predsednik gibanja Kultura-Natura Slovenija Slavko Mežek.

Prav leta 2009, ko so pri Slovenskem prosvetnem društvu „Kočna“ v Svečah praznovali sto let izobraževanja in kulturnega ustvarjanja, je gibanje Kultura-Natura Slovenija objavilo prvi razpis, nazadnje je potekala podelitev lani jeseni na Blejskem gradu.

Nagrajenci prejmejo podkev za osebno in poslovno srečo.

Podelitev junija v Svečah

Medtem je Mežek objavil razpis za priznanja „Naša Slovenija 2024“. Višek bo nato dogodek meseca junija v Svečah z gostiteljem, SPD „Kočna“ in pokroviteljico, Krščansko kulturno zvezo (KKZ).

K sodelovanju je Slavko Mežek povabil še Slovensko prosvetno zvezo, Slovensko gospodarsko zvezo in Kmečko izobraževalno skupnost.

V kategoriji „Izobraževanje, usposabljanje, ozaveščanje“ je oktobra lani priznanje prejel Roman Verdel, v kategoriji „Ohranjanje dediščine“ je bila odlikovana družina Kohlenprath za muzejsko hišo Brodi 1.

kultura-natura.si | Razpis za priznanja Naša Slovenija 2024

Jubilejno nagrado Naša Slovenija je leta 2020 prejela Turistična zveza Slovenije.

Prejšen članek»Če moramo sprejeti, da snega pač ne bo, je treba turistom ponuditi privlačno alternativo«.
Naslednji članekUvodnik: Hvalnica snegu