Sledenje živalim v Triglavskem narodnem parku

0
1052
Foto: Miha Krofel/www.tnp.si

V soboto, 3. marca, se lahko odpravite na posebno doživetje: sledenje prostoživečim živalim v Triglavskem narodnem parku (TNP). Pripeli si boste krplje in skrenili s ceste v zasnežene pokljuške gozdove. Z vodnikom, poznavalcem območja in živali, ki živijo v njem, boste iskali njihove sledi in druge znake njihove prisotnosti.

Ob 9. uri se boste na zbornih mestih v infocentrih TNP na Bledu in v Bohinju srečali z vodnikom in se podali na sledenje lisici, gamsu, srni ali celo medvedu in volku. Vodnika sta poznavalca ekologije prostoživečih živali in vas bosta seznanila z varnostjo in pravili obnašanja med sledenjem živalim v naravi.

S kombiji se boste odpeljali na izbrano lokacijo, si nadeli krplje in se odpravili na iskanje svežih sledi. Jih prepoznate? Lahko po sledeh ugotovite, kako se je določena žival gibala in kaj je počela? Je stikala za hrano? Je bilo živali več ali le ena?

Pohod je brezplačen, trajal pa bo približno tri ure. Zanj potrebujete pohodniško obutev, nepremočljiva in topla oblačila, pokrivalo, rokavice, pohodne palice in pijačo. Prijave so obvezne – najpozneje do jutri, 1. marca, na e-naslov: info.trb@tnp.gov.si ali telefonsko številko: 04 5780 205.

L. L.

Prejšen članekNekoč je zadoščala ena fotografija, zdaj jih mora biti čim več
Naslednji članekBlejski sir: nova kulinarična posebnost in slasten spominek

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here