Stolp zdravja in veselja na Rudnici v občini Podčetrtek

0
2973

Slovenija je bogatejša za še en razgledni stolp – na Rudnici v občini Podčetrtek. To je stolp stal 210.000 evrov, župan Podčetrtka Peter Misja pa pravi, da so izdelavo in postavitev plačali izključno s turistično takso. Znano je, da je občina Podčetrtek izrazito turistična občina, ki spada med prvih pet »top« turističnih destinacij v Sloveniji; lani so imeli 400.000 prenočitev domačih in tujih turistov.

»Idejne projekte za postavitev stolpa na Rudnici smo naredili že leta 2008, a smo se z lastnikom zemljišča pregovarjali celo desetletje! Pa smo nekoliko prestavili lokacijo in se v pičle pol urice uspešno dogovorili z družbo Slovenski državni gozdovi na čelu z gospodom direktorjem Zlatkom Fickom, ki so z velikim veseljem dali soglasje,« je na odprtju stolpa brez dlake na jeziku povedal zbranim gostom in obiskovalcem, ki so prišli od blizu in daleč, Peter Misja, tudi podpredsednik Turistične zveze Slovenije.

Stolp so postavili v nekaj mesecih, obišče pa ga trideset in več ljudi na dan; večina pride peš iz Term Olimia, od koder je dobro uro hoje.

Besedilo in foto:  Duša Podbevšek – Bedrač

Prejšen članekZa Slovenijo velik, a še neizkoriščen potencial
Naslednji članekPrebujajoča se lepotica med Savo in Jelovico

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here