Velenje – dinamično multikulturno mesto

0
532

Velenje je mesto z vizijo in mladostno energijo. Eno najbolj sončnih in zelenih mest v Sloveniji leži ob jezerih, ki se razvijajo v središče družabnega, športnega in rekreativnega življenja mesta. Pod slikovitim Velenjskim gradom se je v času socializma razvilo mlado multikulturno mesto velikih gospodarskih sistemov, ki je znalo svojo podjetnost povezati z dinamičnim mestnim življenjem in zelenim zaledjem.

Podzemni svet Velenja

V dolini, ki je že v pradavnini imela jezero, v katerem naj bi živel jezerski zmaj Pozoj, so današnje vode neločljivo povezane s premogovništvom. V Velenju lahko doživite pravo podzemno pustolovščino 160 m pod zemljo ali pa se odpravite na vrhunsko kulinarično doživetje Velenje Undergorund.

Privoščite si vrhunsko kulinarično doživetje Velenje Undergorund.

Igrivo Velenje

Velenje je mlado mesto – tudi po povprečni starosti prebivalstva. Mesto ima urejena otroška igrišča, vilo Mojca z mladinskim centrom in največji otroški festival daleč naokoli. Pikin festival ob jezeru vsako leto septembra navdušuje male in velike Pike in njihove prijatelje z vseh koncev sveta. S Piko se lahko družite tudi interaktivno, preko mobilne aplikacije Trippstory Velenje – Lov na svetilko skrivnosti, ki na zabaven način predstavi kar je edinstveno v Velenju. Dvourna pustolovščina vas vodi skozi zanimive lokacije mesta, kjer vas čakajo starodavni izzivi, ki vam jih z namigi pomaga reševati Pika. Z njeno pomočjo vas bodo vsa doživetja pripeljala do skritega zaklada.

S Piko se lahko družite tudi interaktivno, preko mobilne aplikacije Trippstory Velenje – Lov na svetilko skrivnosti.

Festivali in dogodki z velenjsko energijo

Mesto medkulturnega sožitja, solidarnosti in tovarištva utripa z ritmom več kot 1500 prireditev na leto! Festival alternativnih gledaliških in glasbenih skupin Kunigunda domuje v udarniško zgrajenem letnem kinu ob Škalskem jezeru. Na različnih prizoriščih se vrstijo rekreativne, športne, kulturne in še posebej glasbene prireditve.

Na različnih prizoriščih se vrstijo rekreativne, športne, kulturne in še posebej glasbene prireditve.

Skok v Velenjsko jezero

Velenjska plaža je najboljše izhodišče za sprehode, kolesarjenje, jezdenje okoli jezer, za plavanje, supanje, jadranje in otroške vragolije v vodnem parku, za sprostitev v prijetnih lokalih in za presenetljiva odkritja potopljenih vasi!

Gremo na morje? Ne, v Velenje!

Po razgled in izbrano na Visto – park z razgledom

Povzpnite se na atraktivno razgledno ploščad, ki širi poglede daleč čez Velenjsko jezero, ali obiščite katerega od raznovrstnih dogodkov na stičišču obale in jezerskih voda. Vse to in še več je park z razgledom Vista.

Park z razgledom Vista je nova pridobitev.

Zavod za turizem Šaleške doline

Stari trg 3, 3320 Velenje

T: 03 896 17 15

E: turizem@velenje.si

W: visitsaleska.si

FB, IG, Linkedin, TikTok, Youtube: @VisitSaleska

Prejšen članekSrečanje gorenjskih turističnih delavcev
Naslednji članekKnjižica Moj pusl je ta leus ali Moj šopek je najlepši

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here