70 let turističnega društva Nova Gorica

0
277

Praznovanje 70. obletnice delovanja Turističnega društva Nova Gorica je priložnost, da se na kratko ozremo po prehojeni poti.

Društvo je v 70 letih delovanja prispevalo veliko prostovoljnega dela in gradilo na prepoznavnosti, najprej avtokampa in bazena v Kromberku. Vodstvo društva je delovalo na širšem območju mesta, saj je z novimi nepremičninami skrbelo za prospekte, zgibanke in razglednice.

Odprt je bil tudi Turist biro v Rožni Dolini, ki je skrbel za številne turističnoinformativne table. S trudom vseh članov je društvo pridobilo pisarno na Delpinovi ulici v Novi Gorici, ki je služila kot sedež in predstavitev delovanja društva navzven. V vseh letih so člani društva, predvsem pa upravni odbori in predsedniki, vlagali veliko časa v vzdrževanje ter obnovo nepremičnin. Ustanovljen je bil Gospodarski odbor z namenom spremljanja dogodkov, posebno tistih, ki se zgodijo nepričakovano. Stalna skrb in pogovori z našimi najemniki kažejo, da je začrtana pot, po kateri hodimo, pravilna.

V zadnjem obdobju smo skupaj z lokalnimi deležniki sooblikovali kar nekaj zanimivih projektov in dogodkov. Omenim naj ‘goriško knjižno središče’, ki bo bistveno obogatilo mestno jedro, saj ga načrtujemo skupaj z ZRC SAZU in Mestno občino Nova Gorica. Ker bo Nova Gorica leta 2025 nosila naziv evropska prestolnica kulture, bo prav omenjeni objekt na Delpinovi ulici pripomogel k večji prepoznavnosti mesta.

Zasajenih je bilo več kot 11.000 vrtnic in novih dreves, ki so nadomestila tista, posekana zaradi starosti.

Seveda je vsak dogodek v naši izvedbi v 70 letih delovanja društva pustil pečat v mestu. Zasajenih je bilo več kot 11.000 vrtnic in novih dreves, ki so nadomestila tista, posekana zaradi starosti. Organiziramo prireditve, kot so Praznik vrtnic, Prvomajski mlaj, družinsko kolesarjenje Goriška kolesari ter likovni in prozni natečaj za otroke Ogledalo mojega okolja, na katerem sodeluje več kot 500 osnovnošolskih otrok iz Slovenije in zamejstva. Tudi martinovanje in furenga sta bila izpeljana pod našim okriljem.

TD Nova Gorica in Aktiv mestnih žena in deklet – Goričanke so v prazničnem času tudi letos pripravili Lucijin pohod z lučkami od Bevkovega trga do trga Evrope, kjer so se združili s pohodniki iz Gorice. Fotografija: TD nova Gorica

Aktiv mestnih žena Goričanke organizira dobrodelne prireditve, kot je pohod z lučkami po ulicah Nove Gorice, pod geslom Z odejico nam bo topleje. Ob 7. obletnici mesta so za novorojenčke spletle 700 copatk. Društvo redno organizira strokovne ekskurzije po Sloveniji in tudi v tujini z namenom pridobivanja novih izkušenj. V zadnjem obdobju skupaj z Mestno občino Nova Gorica in Komunalo, d. d., intenzivno urejamo dve krožišči v Novi Gorici. Ker so krožišča ogledalo urejenega mesta, se vodstvo društva trudi obiskovalcem ponuditi kar najlepši videz.

https://www.youtube.com/watch?v=UNCIo9HLVQI

Besedilo: Slavko Šuligoj, TD Nova Gorica

 

Prejšen članekIšče se oskrbniški par za Dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti
Naslednji članek8. Park Wine Stars

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here