Prvih devet doživetij z znakom Slovenia Unique Experiences

0
1412
S kajakom po podzemlju Pece Foto: Tomo Jeseničnik/www.slovenia.info

Znanih je prvih devet petzvezdičnih doživetij nove znamke Slovenia Unique Experiences. Strokovna komisija Slovenske turistične organizacije (STO) jih je izbrala med sedemnajstimi prijavljenimi na prvi, lani objavljeni poziv STO za pripravo petzvezdičnih doživetij – v podporo uresničevanju vizije Slovenije kot zelene butične destinacije za petzvezdična doživetja. Za to je STO vzpostavila nacionalno razvojno in trženjsko platformo, ki podaja jasne kriterije, kaj takšna doživetja so, in smernice, kako jih razvijati.

Prvo serijo petzvezdičnih doživetij sestavljajo: Noč v hišici na drevesih, sredi gozda in z lastnimi vrtovi (Garden Village Bled), Kratke naravoslovne počitnice v Sloveniji – podaljšan vikend v naravi (Zavod Symbiosis), Pripoved vojaka s Soške fronte (Kobariški muzej), Ljubljanski grad za vas – individualno grajsko doživetje (Ljubljanski grad), Vintage gourmet tour (Oljarna Lisjak, Koper), Ogled rudnika s kajakom (Podzemlje Pece), Po poteh Luke Čeča (Postojnska jama), Ribogojnica Fonda in Brko tura (Turizem Ljubljana). Utemeljitve izbora si je mogoče prebrati na spletni strani STO.

STO bo prihodnji teden, 18. januarja, objavila nov poziv, ki bo odprt do konca leta 2019, naslednji rok za odpiranje prijav pa bo 15. marca 2019 (ter nato 20. septembra 2019).

TTA

Prejšen članekNa Slivnico, kjer bivajo coprnice!
Naslednji članekSvetovni dan snega v Planici

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here