Očiščevalna akcija v Zbiljah in #smeTek

0
533

Turistično društvo Zbilje in Krajevna skupnost Zbilje v soboto 20. marca 2021, z zborom med 7.30 in 8.30 pred čolnarno, vse člane in krajane Zbilj vabi na redno očiščevalno akcijo.

Zaradi spoštovanja ukrepov ob epidemiji korone lahko na zbirno mesto pridete kadarkoli ob tem času, tudi na zbirnem mestu bo poskrbljeno za vse zdravstvene ukrepe. Vodja akcije, g. Uroš Košir vam bo razdelil rokavice, vrečke in navodila po kateri trasi boste odšli očistiti naš kraj.

V primeru dežja bo akcija v soboto 27. marca.

Turistična zveza Slovenije se pridružuje tudi pobudi občine Pivka, Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera in Turističnega društva Pivka, ki občane vabi, da se med sprehodom ali tekom v naravi opremijo z vrečko ali nahrbtnikom in rokavicami in mimogrede poberejo smeti ob poti.

Za takšno aktivnost se na tujem uveljavlja izraz, ki je kombinacija švedskih besed plocka upp (pobrati ) in jogga (tek), mi pa smo takšno skrb za naravo poimenovali kar #smeTek.

Fotografirajte se med pobiranjem smeti in nam fotografijo pošljite na pivskajezera@pivka.si ali jo objavite na Facebooku in označite @tdpivka, @pivskajezera, @obcinapivka in Instagramu @pivska_jezera.

Vaše prispevke k čistejšemu in bolj zdravemu okolju bodo nagradili.

Prejšen članekNajboljši poročni fotograf na svetu je Slovenec
Naslednji članekČipka na 40.000 poštnih znamkah

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here