Črna in Pivka jama  

0
556

Črna in Pivka jama sta del postojnskega sveta in dobra izbira za atraktiven družinski izlet. Pivka jama ponuja enkraten vpogled v podzemsko strugo reke Pivke in je edino mesto v celotnem jamskem sistemu, kjer je možen ogled vodnih rovov. Sprehod skozi jamo razkriva skrivnost nastanka podzemnih rovov in čudovit prikaz moči tekoče vode. Skozi umeten rov se obiskovalci podajo v Črno jamo, kjer na temnih kapnikih čudovito zažarijo tisoči drobnih kristalčkov, ki pogledu dodajo pridih čarobnosti.

Črna jama je bila nekoč znana kot samostojna jama.

Črna jama je bila nekoč znana kot samostojna jama, kasnejši raziskovalci pa so jo povezali v enotni jamski sistem Postojnske jame. 3,3 kilometrov dolga jama obiskovalce vabi z velikimi dvoranami in vodoravnimi rovi ter velikimi temnimi kapniki, po katerih je jama dobila ime. Primerna je predvsem za tiste ljubitelje jam, ki želijo izkusiti zahtevnejše prehode in vodne prepreke.

Vhod v Pivko jamo je pd Postojnske oddaljen 5 kolimetrov.

Vhod v Pivko jamo je od Postojnske jame oddaljen pet kilometrov. Po 317 stopnicah se je do njega potrebno spustiti 65 metrov globoko. Jama meri dobrih 5 kilometrov, za turistični ogled pa sta primerna dva kilometra. Ta del je tudi električno razsvetljen. Pot vodi ob reki Pivki proti Črni jami, sledita izhod na površje in vrnitev skozi gozd.

 

 

Prejšen članekEvropohod 2021 – 2022 v Sloveniji
Naslednji članekSlovenija prehitela privlačne turistične države

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here