Glasbena plovba po Ljubljanici

0
516

Festival Ljubljana predstavlja glasbo nekoliko drugače. Na reki z bogato zgodovino, Ljubljanici, boste lahko od 29. junija do 1. julija že peto leto zapored prisluhnili obetavnim mladim glasbenikom Akademije za glasbo v Ljubljani v okviru Ljubljana Festivala na Ljubljanici.

Ti koncerti zagotovo spadajo med nepozabna glasbena doživetja, predvsem zaradi edinstvene izvedbe, izvajalci pa vas bodo očarali z mladostno energijo. Pridružite se nam na glasbeni plovbi v intimnem okolju turističnih ladjic, ki omogočajo vpogled v mestno dogajanje z druge perspektive. Ob spremljavi navdihnjenih interpretacij najlepših umetnin iz svetovne glasbene zakladnice, posebnih redko slišanih del in zanimivih sodobnih skladb, ki so prežete z mladostniškim žarom, bodo obiskovalci spoznavali razgibano zgodovino reke in odkrivali skrite kotičke slikovitega nabrežja starega mestnega jedra.

Začetek glasbenih dogodkov na Ljubljanici ter prva plovba bosta 29. junija ob 12. uri na Bregu, nato vsaki dve uri ob prijetni spremljavi mladih glasbenikov z različnih lokacij ob Ljubljanici odrine na pot nova ladjica. Kraji vkrcanja bodo Dvorni trg, Gallusovo nabrežje, Mesarski most, Ribji trg in Cankarjevo nabrežje. V torek in sredo se lahko obiskovalci na glasbeno doživetje podajo že ob 10. uri, zadnja plovba bo ob 20. uri.

Janez Platiše

Prejšen članekNa počitnice z namigi, ki smo jih izbrali za vas
Naslednji članekSnežna plaža na Kaninu

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here