Pohod po Otmarjevi poti

0
1991
Foto: http://izvirna-vipavska.si

To soboto, 13. januarja, prvo soboto po Sv. Treh kraljih, se lahko pridružite pohodnikom na Otmarjevi poti – v spomin na Otmarja Černilogarja, prevajalca, duhovnika in ljubitelja narave. Pot je krožna in se začne ter konča pri cerkvici Sv. Urbana pred vasjo Podraga na Vipavskem.

Začetek pohoda, ki ga pripravlja Planinsko društvo Vipava v sodelovanju z župnijo Podraga in KS Podraga, bo ob 6. uri pri cerkvici sv. Urbana, ki stoji ob cesti v Podrago, približno 200 metrov od magistralne ceste Ljubljana–Nova Gorica (odcep za Podrago je med Podnanosom in Vipavo). Ob cerkvici je dovolj prostora za parkiranje.

Pot vodi po asfaltni cesti do Podrage, ki stoji nad podraškimi polji. Podraga je znana po vinskih kleteh in dobremu vinu. Nad vasjo stoji župnijska cerkev sv. Mohorja in Fortunata; del pohoda je tudi maša v cerkvi.

Pohod bo trajal približno pol dneva oziroma dvanajst ur; vodi mimo številnih cerkva, »postreže« pa tudi z lepimi razgledi na Vipavsko dolino, Nanoško planoto in Trnovski gozd.

V Podrago se boste vrnili predvidoma okoli 18. ure – po Jakobovi poti (»slovenskem Caminu«). Otmarjeva pot je prijetna za hojo, večinoma vodi po stezah in kolovozih. Zahtevna je zaradi dolžine (okoli 25 kilometrov) in zaradi vzponov in spustov. Zahteva dobro kondicijsko pripravljenost. Prireditelji pohodnikom tudi svetujejo, naj imajo s seboj čelno svetilko, hrano in pijačo.

Pohod bo v primeru izjemno slabega vremena odpadel.

U. L. L.

Prejšen članekVisok jubilej: 90-letnica delovanja
Naslednji članekDobrote iz Prgarije

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here