Praznovanje pomladi v Gradežu

0
1139
Foto: Društvo za ohranjanje dediščine

Prireditev Praznovanje pomladi, ki jo pripravlja Društvo za ohranjanje dediščine z Gradeža pri Turjaku, je bila lani že deseto leto zapored. Tudi letos bo, v nedeljo, 22. aprila, pri Sušilnici sadja na Gradežu; začela se bo ob 14. uri.

Obiskovalci se bodo sprehodili po prebujajoči se naravi okoli vasi. Med postanki na travnikih, sadovnjakih, njivah … bodo ob spoznavanju okolice zapeli tudi nekaj ljudskih pesmi. Ogledali si bodo zanimivosti vasi in umetnine, ki jih bodo dopoldne na slikarski delavnici ustvarili člani Društva likovnikov Ljubljana. Ogledali si bodo prikaz nekdanjih podeželskih opravil (izdelovanje zobotrebcev, predenje na kolovrat …) in bogato zbirko starega kmečkega orodja.

Ob 15. uri bo v vaškem središču kratek kulturni program z godbeniki in plesalci. Zelenega Jurija bodo v glasnem sprevodu pospremili skozi vas in mu poklonili darove za dobro letino. Otroci se bodo lahko popoldne zabavali na pastirskih igrah. Ne bo manjkalo okusne domače hrane in pijače; na stojnicah bo veliko domačih dobrot in ekoloških izdelkov. Dan pa bo sklenil večerni ples.

L. L.

PUSTI SPOROČILO