Z muzejskim vlakom v Borovnico – na Praznik borovnic

Foto: www.borovnica.si

Sredi julija, na vrhuncu sezone borovnic, Občina Borovnica že dobri dve desetletji pripravlja Praznik borovnic. Letos bo v soboto, 13. julija.

Na tradicionalnem sejmu bodo na prodaj borovnice in drugo jagodičevje ter izdelki iz njega, domač med in medeni izdelki, izdelki domače in umetnostne obrti, naravna kozmetika … Praznik borovnic se bo začel ob 10. uri s prihodom Borovničeve povorke na sejemsko prizorišče z osrednjim odrom, kjer se bodo predstavili lokalne folklorne skupine, pevski zbori, narodno-zabavni ansambli in proizvajalci borovnic, obiskovalcem pa bodo predstavili tudi kulturno dediščino in turistične znamenitosti jugozahodnega dela Ljubljanskega barja in njegovega hribovitega zaledja. Na ogled bo razstava čipk, dogajanje bodo poživila starodobna vozila, obiskati pa bo mogoče tudi bližnjo Kraljevo domačijo, znano po posebnih programih jahanja konj. Najmlajši obiskovalci se bodo lahko igrali v Borovniškem gradu, po sejmišču pa jih bo prevažala mini vprega s ponijem. Pozno popoldne se bo začela zabava ob glasbi, ki jo napovedujejo »do polnoči in čez«.

Ob 9.30 bo z ljubljanske glavne železniške postaje v Borovnico odpeljal muzejski vlak, ki se bo v Ljubljano vrnil pozno popoldne. S sejemskega prizorišča pa se bo mogoče odpeljati s starodobnim avtobusom do bližnjega Tehniškega muzeja Slovenije.

L. L.

Prejšen članekV poklon virtuozoma glasbe in poezije
Naslednji članekBelokranjci imajo topla srca in dlani tudi pozimi