Prešernov smenj

Prešernov smenj, ki vsako leto privabi v mesto množico domačih in tujih obiskovalcev, se vam letos ponuja v bolj intimnem vzdušju in se usmerja v kakovostne kulturne vsebine. Zaobjema virtualne dogodke, ulično galerijo in sejemsko ponudbo.

Prešernov smenj v Kranju, ki ohranja spomin na največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna, je ena najbolj prepoznavnih slovenskih prireditev ob kulturnem prazniku. Program Prešernovega smenja v letošnjem letu poteka od 6. do 8 februarja.

Prešernovo gledališče v Kranju. Fotografija: Mediaspeed, foto: Marko Arandjelović

Ulice Kranja bodo postale galerija na prostem

V centru mesta bo na ogled razstava v spomin na Franceta Prešerna. Pred Mestno knjižnico Kranj bodo predstavljeni nagrajenci najvišjih priznanj za dosežke na področju umetnosti in kulture. Okolico Kranja pa bodo krasili panoji umetniškega projekta Kultura na čakanju.

V Kranju je praznična zimska okrasitev zažarela 3. decembra, na dan Prešernovega rojstva. Mesto bo praznično osvetljeno in okrašeno vse do 8. februarja, ko obeležujemo pesnikovo smrt. Na sprehodu po mestu se ustavite tudi ob sejemski ponudbi, ki bo vse dni prireditve od 9. do 15. ure v zmanjšanem obsegu, ter ob tem prisluhnete glasbi in recitacijam iz zvočnikov.

Prešernov dan v Kranju. Fotografija: Urban Urbanc, Sportida d.o.o.

Posnamite svojo interpretacijo Prešernovih pesmi in jo delite z nami

Na digitalnih kanalih Visit Kranj in sodelujočih kulturnih hramov vas čaka širok spekter kulturnih vsebin: recitali, predavanja, predstave, pogovori, razstave, glasba. Celoten program v virtualnem prostoru najdete TUKAJ. Vabimo pa vas tudi, da program Prešernovega smenja soustvarjate z nami

Prejšen članekTerme Snovik praznujejo 19. leto delovanja
Naslednji članekUstvari svoj krof