V Radovljico na čokoladni festival

Foto: Boris Pretnar/www.radolca.si

Kam pa na izlet ta konec tedna? V Radovljico, kjer bo Festival čokolade, največja čokoladna prireditev v Sloveniji! Od 20. do 22. aprila bo, v starem jedru Radovljice.

Na njem se bodo »ob letu osorej« predstavili proizvajalci čokolade iz Slovenije, poleg njih pa tudi nekateri drugi ponudniki čokoladnih jedi in pijač.

Tudi spremljajoči festivalski program vselej temelji na čokoladi: obiskovalci si lahko ogledajo izdelavo čokoladnih izdelkov, kuharske šove, otroci in odrasli se lahko udeležijo delavnic o čokoladi, v starem jedru Radovljice se vrstijo ulični nastopi … Izbrane radovljiške restavracije pa pripravljajo ob tej priložnosti posebne čokoladne jedilnike.

Osrednji namen festivala – povečevanje prepoznavnosti turistične destinacije Radol’ca kot destinacije sladkih doživetij – je bil dosežen že kmalu po njegovi prvi izvedbi leta 2012; obiskovalcev čokoladnega festivala je namreč iz leta v leto več.

L. L.

Prejšen članekKjer se je vse začelo – z vélikim Antonom Janšo
Naslednji članekSlovenija je raj za naravoslovne navdušence