Še danes in jutri teden odprtih vrat v novem Elanovem muzeju

0
1624
Foto: www.elanskis.com

Še danes in jutri lahko »ujamete« teden odprtih vrat v novem Elanovem alpskem smučarskem muzeju, ki so ga 21. junija odprli v Begunjah na Gorenjskem. Muzej je slovesno odprl najboljši smučar vseh časov, Šved Ingemar Stenmark, ki je zmagoval na Elanovih smučeh.

Foto: www.radolca.si

Muzej so uredili v sklopu tovarne in prodajalne Elan. Predstavlja razvoj smuči: od njegovega začetka do zdajšnjih časov in mejnike pri oblikovanju smuči. Elan je v svoji več kot sedemdesetletni zgodovini (njegova zgodba se je začela leta 1945,  ko je Rudi Finžgar na Zgoši pri Begunjah ustanovil obrtno zadrugo Elan, v njej pa je začel izdelovati smuči in telovadno opremo) poslal na trg številne izdelke, ki so s svojo tehnologijo, obliko in tehničnimi lastnostmi spreminjali zgodovino alpskega smučanja.

Del muzejskega doživetja so tudi interaktivne točke: na njih si lahko izdelate smučko, preverite ravnotežje na snežni deski ali smučeh in odvijugate na simulatorju smučanja.

Muzej je odprt od torka do sobote od 10. do 18. ure. Cena vstopnice za odrasle je štiri evre; danes in jutri je ogled muzeja še brezplačen.

L. L.

Prejšen članekSlikovita dolina Kamniške Bistrice
Naslednji članekTrajnostna mobilnost: v kampu Danica možnost najema električnih avtomobilov

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here