Sprehod po predsedniških sobanah

0
546

V skrbi za varnost in zdravje obiskovalcev v času epidemije novega koronavirusa covid-19 smo tradicijo dni odprtih vrat v Predsedniški palači prilagodili trenutnim razmeram. Pripravili smo posodobljen virtualni sprehod po protokolarnih in delovnih prostorih predsednika republike.

Foto: STA

Državne praznike v Predsedniški palači tradicionalno praznujemo na dnevih odprtih vrat, ki na pobudo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja neprekinjeno potekajo od leta 2013, z izjemo poletja 2018, ko so v zgradbi potekala obnovitvena dela.

Foto: STA

Druženja obiskovalcev s predsednikom republike in gospo Tanjo Pečar na dnevih odprtih vrat so postala priljubljen način praznovanja državnih praznikov za vse generacije, saj je Predsedniško palačo doslej obiskalo več kot 25.000 obiskovalcev.

Foto: STA

Vsi, ki vas zanimajo prostori Predsedniške palače, se lahko skoznje sprehodite virtualno. Sprehod boste pričeli na glavnem protokolarnem vhodu v palačo, kjer je tradicionalno ob državnih praznikih postrojena častna straža Garde Slovenske vojske. Ogled boste nadaljevali skozi najbolj prepoznavne protokolarne in delovne prostore kulturnega spomenika, kjer so se doslej zvrstili številni zanimivi protokolarni dogodki, med drugim si boste lahko ogledali tudi utrinke z dosedanjih dni odprtih vrat.

Foto: STA

Do virtualnega ogleda predsedniške palače vas loči le klik: http://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/objave/virtualni-sprehod-po-predsedniski-palaci?OpenDocument

Prejšen članekV objemu drožomanije
Naslednji članekVam je zmanjkalo zamisli za izlet? Tukaj je ideja, ki diši po jabolkah in se konča grajsko.

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here