Tuji mediji pojejo hvalnice Sloveniji

0
814

Forbes: Slovenija bo postala regionalna turistična sila

Za sedem držav, med katerimi je tudi Slovenija, so pri ameriškem Forbesu prepričani, da se bodo po pandemiji koronavirusa uveljavile kot regionalne turistične sile. Poleg Slovenije omenjajo še Etiopijo, Iran, Mjanmar, Gruzijo, Filipine in Tunizijo. »Čeprav omenjene države še niso destinacije v svetovnem merilu, imajo vse možnosti, da to postanejo. Neokrnjenih naravnih lepot, zgodovinskih znamenitosti in privlačnih kulturnih doživetij je namreč v vseh sedmih turistično močno podcenjenih državah v izobilju,« so zapisali.

Condé Nast Traveler: Slovenija je najboljša počitniška destinacija 2021

Naravnost neverjetno je, da Slovenije, ki tiči med priljubljenima Italijo in Hrvaško, še niso preplavili turisti, navsezadnje njene turkizne reke in jezera ter zasneženi vrhovi najbolj prevzamejo tiste, ki so prepričani, da so videli že vse. S temi besedami je ameriški popotniški portal Condé Nast Traveler pospremil uvrstitev Slovenije na vrh najboljših turističnih ciljev za leto 2021.

Bled je čudovit v vseh letnih časih, tudi jeseni.

V Sloveniji so kot osrednjo zanimivost omenili Blejsko jezero, ki po njihovi oceni, čeprav je med najbolj prepoznavnimi v Evropi, ostaja mirno in spokojno, ter izpostavili kulinariko in vino ter letošnje prejemnike sedmih Michelinovih zvezdic, predvsem Hišo Franko in kuharsko mojstrico Ano Roš z njenim domiselnim jedilnikom, pa tudi restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu in Dam v Novi Gorici. V letu 2021 prihaja Slovenija v ospredje tudi kot evropska gastronomska regija, so še omenili.

Global Traveler: Brda, razpeta med Sredozemsko morje in Alpe

Toskana s Firencami, Sieno in vinsko regijo s chiantijem je upravičeno med najbolj priljubljenimi pri turistih, a za ceste z manj prometa in miren počitek so tu Brda, razpeta med Sredozemsko morje in Alpe, predstavitev začenja članek, ki ga povzema spletno Delo. Dodajajo, da so Goriška brda pri nas najbolj znana zaradi odličnega vina, mimo njih pa niso mogli niti pri spletnem portalu Global Traveler, pri katerem med drugim izpostavljajo tudi odlično kulinariko ter možnost prenočevanja na tamkajšnjih domačijah.

Meglice nad Vipolžami v Goriških Brdih (Fotografija: Nikola Jurišič)

Pokrajina, znana kot slovenska Toskana, sodi med dokaj neznane kotičke sveta, odlikujejo pa jo spektakularni razgledi in izjemna srednjeveška arhitektura, glavne čare Goriških brd predstavi Geoffrey Kent, ustanovitelj in sopredsednik luksuzne potovalne agencije Abercrombie and Kent.

Pri ponudbi izpostavljajo, da lahko obiskovalci prenočujejo na kmetijah ter uživajo v dobrotah iz domače kuhinje in domačem vinu, poleg tega pa pokrajina ponuja možnosti za pohodništvo in več kot dvesto kilometrov kolesarskih poti, razpeljanih med vinogradi in vasmi. Za občutenje mesta Kent svetuje obisk Ljubljane, v kateri kot znamenitosti izpostavi njen 900 let star grad, baročno katedralo, Zmajski most in za promet zaprto mestno središče.

Vinski safari v Goriških Brdih

Lonely Planet: Na Kaninu je polno snega do zgodnjega junija

Turistični vodič Lonely Planet je objavil izbor edinstvenih evropskih smučišč, med katere je uvrstil tudi smučišče Kanin – Sella Nevea. V pojasnilu so med drugim zapisali, da je na tem visokogorskem smučišču polno snega od novembra do zgodnjega junija.

Na Kaninu je polno snega do zgodnjega junija (Fotografija: Katja Pokorn)

Knjiga Slovenija, 100 razlogov za dopust doma

Luč sveta je ugledala knjiga Slovenija, 1000 razlogov za dopust doma, ki je nadaljevanje knjižne uspešnice The Slovenia Book. Posvečena je slovenskemu turizmu v obdobju med epidemijo koronavirusa in po njej in je prvič na voljo v slovenščini, v kvadratnem formatu s trdimi platnicami ter v uradni zeleni barvi I Feel Slovenia.

Knjiga Slovenija.

V njej o prihodnosti slovenskega turizma razmišlja tudi predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka. V intervjuju je poudaril, »da v Sloveniji živijo dobri ljudje, ki obiskovalcem na vsakem koraku ponudijo grižljajčke vrhunske domače kulinarike. To je po tem, ko si ogledaš dobršen del sveta, resnično najlepša dežela pod soncem.«

V knjigi je tudi intervju s predsednikom Turistične zveze Slovenije Pavletom Hevko.

Za nas je največja dodana vrednost knjige seznam 100 turističnih društev, ki jih je mogoče najti na koncu knjige.

Na koncu knjige je tudi seznam slovenskih turističnih društev.

P. F.

 

Prejšen članekTD Dobrna praznuje 65 let
Naslednji članekPočutimo se kot doma

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here