V Ljubljani bo november znova gurmanski

0
533
Foto: Videomedia/arhiv Turizem Ljubljana

Novembra bo v Ljubljani znova kulinarični festival November Gourmet Ljubljana. Začel se bo 2. novembra in trajal domala ves mesec, združil pa bo vrhunska doživetja izpod kuhalnic priznanih domačih  kuharskih mojstrov, najboljše vinarje in pivovarje ter pridelovalce surovin, zaradi katerih so nabavne verige kratke, naša hrana pa sveža in okusna, pravijo pri Turizmu Ljubljana, ki pripravlja festival.

Vrhunec festivala bo tudi letos November Gourmet Finale, ki bo 22. novembra v Mestu oblikovanja na Dunajski cesti v Ljubljani. Na njem bodo lahko obiskovalci pokusili izbrano ljubljansko kulinariko, ki prepleta tradicijo Okusov Ljubljane in nove, inovativne zamisli zanjo. Izbran bo nov okus Ljubljane, ki ga bo strokovna žirija izbrala med recepti, prispelimi na nagradni natečaj. Tri jedi, ki bodo na natečaju osvojile največ glasov, bodo prijavitelji pripravili na dogodku November Gourmet Finale, strokovna žirija pa bo izbrala najboljšo, ki bo postala za eno leto – do naslednjega festivala – nova jed Okusov Ljubljane. Lani je bil nov okus Ljubljane jabolčno-bučna tortica dijaka Bruna Šulmana, leto prej pa Preoblečena kranjska mladega kuharja Tilna Kunca.

Med številnimi festivalskimi dogodki velja poudariti še naslednje: Ljubljansko vinsko pot (9. novembra) – martinovanje v Ljubljani, ko se bodo v starem mestnem jedru predstavili ponudniki vina in kulinarike iz vse Slovenije; dogodka enega najvplivnejših kulinaričnih vodnikov na svetu, Gault&Millau, s podelitvijo priznanj najboljšim slovenskim restavracijam in chefom 13. novembra, 22. novembra pa ljubljanskim restavracijam, trgovinam in drugim ponudnikom; in Slovenski festival vin (14. in 15. novembra v Cankarjevem domu), ki bo 22. leto zapovrstjo na enem mestu zbral številne ljubitelje vin, poklicne in ljubiteljske.

L. L.

Prejšen članekDestinacija odličnosti 2019
Naslednji članekEdinstveno doživetje Pohorja

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here