Za sejalca trije finalisti

0
1562
Lanski sejalec, stolp Vinarium v Lendavi Foto: Biserka Sijarič

Po terenskem obisku petih polfinalistov, kandidatov za sejalca 2017, je strokovna komisija v finale tekmovanja uvrstila tri turistične proizvode: EXPO Postojnska jama kras, Fontana piv Zeleno zlato in Narava v barvah.

EXPO Postojnska jama kras je največja razstava o jamah in krasu na svetu. S pomočjo interaktivnih in 3D predstavitev so na njej na ogled nastanek krasa in Postojnske jame, pestrost jamskega življenja in turistična zgodovina jame.

Fontana piv Zeleno zlato v Žalcu je kot prva fontana piv na svetu izjemna turistična privlačnost, poleg tega je odličen primer povezovanja vseh deležnikov, ki zdaj pišejo skupno zgodbo o zelenem zlatu.

Narava v barvah je ime novih eko turističnih proizvodov, ki temeljijo na opazovanju in doživljanju narave. Poseben poudarek je namenjen vključevanju lokalnega prebivalstva v ponudbo z visoko dodano vrednostjo.

Na razpis Slovenske turistične organizacije za sejalca, priznanja za ustvarjalne in inovativne dosežke na področju novih proizvodov, procesov in/ali trženjskih pristopov v turizmu, ki pripomorejo k boljši prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije, je letos prispelo dvanajst prijav. Strokovna komisija je izbrala pet polfinalistov (poleg omenjenih še Kulinarični spust ob soju bakel in Youth hostel ARS Viva, prvi nastanitveni objekt v Sloveniji, ki je v celoti prilagojen gibalno oviranim osebam), zmagovalca, ki bo nasledil lanskega sejalca, razgledni stolp Vinarium Lendava, pa bodo razglasili 18. oktobra na Dnevih slovenskega turizma v Kranjski Gori.

BTPS

Prejšen članekVečerja na zajli
Naslednji članekZa ljubitelje sladic: Sladka Istra

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here