Začenja se festival November Gourmet Ljubljana

0
770
Foto: Videomedia/Turizem Ljubljana

Novembrsko dogajanje v Ljubljani bo tudi letos razgibal kulinarični festival November Gourmet Ljubljana, ki bo drugo leto zapored povezal ugledna imena slovenske kulinarike, ljubljanske gostinske ponudnike in kulinarično ponudbo prestolnice, obenem pa ponudil vpogled v strokovno-izobraževalne vsebine s tega področja. Festival se začenja konec tega tedna, sklepni festivalski dogodek pa bo 23. novembra.

Obiskovalci mesta bodo ves mesec spoznavali Okuse Ljubljane, tradicionalne ljubljanske jedi v sodobni preobleki, najboljše restavracije, gostilne in slaščičarne v mestu in njegovi okolici z Znakom ljubljanske kakovosti, družili se bodo z najboljšimi kuharskimi mojstri, udeleževali se bodo lahko vodenih kulinaričnih doživetij mesta, spoznavali vina slovenskih vinorodnih pokrajin … Izbrani ljubljanski gostinci bodo med festivalom ponujali posebne festivalske jedilnike, hoteli bodo oblikovali festivalske pakete.

Festivalsko dogajanje bo doživelo vrhunec na sklepnem dogodku November Gourmet Finale v Mestu oblikovanja. Na njem se bo predstavila izbrana ljubljanska kulinarika, tradicija Okusov Ljubljane se bo prepletla z novimi, inovativnimi zamislimi zanje, na ogled bo ustvarjalnost znanih chefov, izbran pa bo tudi nov okus Ljubljane, ki ga bo strokovna žirija izbrala med recepti, prispelimi v nagradni igri Iščemo nov okus.

L. L.

Prejšen članekTudi letos novembra po poteh soseske zidanice
Naslednji članekPot močvirskih škratov na Mali plac

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here