24 ur klekljanja in domačih obrti v Železnikih

0
924
Foto: arhiv TD Železniki

Turistično društvo Železniki že četrtič organizira dogodek »24 ur klekljanja in domačih obrti v Železnikih«. Letos se začenja v petek, 31. maja, ob 19. uri, in končuje 24 ur pozneje; bo v  Kulturnem domu v Železnikih.

Mojstrice in mojstri klekljanja iz Slovenije bodo 24 ur – brez premora – klekljali na punklju, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali tudi čipke, ki so jih ustvarili klekljarice in kleklarji na prvih treh dogodkih. Klekljati bodo začeli ob 19. uri, spremljevalni kulturni program pa bo soustvarjal Harmonikarski orkester Železniki. Na prireditvi bo mogoče kupiti klekljarski pribor, čipke in spominke, dražgoške kruhke, pletene košare, koše, predpražnike iz koruznega ličja, zanimivo in poučno vsebino pa bo ponudil spremljajoči program v soboto, 1. junija, saj bodo od 9. ure naprej prikazi starih ljudskih obrti: tkanja in izdelave platna na statvah, predenja na kolovratu, navijanja štren in trenja lanu, vrtanja lesenih cevi za vodo, pletenja košar in izdelave predpražnikov iz koruznega ličja … Od 9. do 11. ure pa bodo klekljali učenke in učenci Čipkarske šole Železniki.

Ob koncu 24-urnega klekljanja bo čipka z navedbo vseh sodelujočih klekljaric in klekljarjev na ogled na 57. Čipkarskih dnevih v Železnikih, ki bodo od 26. do 30. junija.

L. L.

Prejšen članekMednarodni festival alpskega cvetja v Bohinju
Naslednji članekPraznik refoška

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here