Britanski turistični novinarji nagradili kar dva slovenska projekta

0
841

Britansko združenje turističnih novinarjev je na spletnem dogodku novembra lani BGTW Big Reveal razglasilo tudi finaliste najboljših evropskih turističnih projektov. Slovenija je bila edina država, ki se je med finaliste uvrstila s kar dvema inovativnima in izjemnima projektoma.

Prvi je pohodniška pot Juliana Trail, ki so jo opisali kot daljinsko pohodno pot skozi lepe slovenske Julijske Alpe, ki daje poudarek počasnemu in trajnostnemu turizmu. Namesto dvodnevnega vzpona na Triglav spodbuja obiskovalce k daljšemu obisku in raziskovanju okolice. Skoraj vsaka etapa se začne v vasi ali mestu, do katerega lahko dostopamo z avtobusom ali vlakom, s čimer prispeva tudi k zmanjšanju
prometa.

Za Hotel Jama pa so zapisali, da to ni običajen hotel. V njem so skriti prostori, v katerih so se v nekdanji državi odvijale neobičajne hotelske dejavnosti. Gre za uro dolgo doživetje v hotelu Jama, kjer v posebnem prostoru – v avtentičnem komunikacijskem centru iz nekdanje države lahko prisluhnemo arhivskim posnetkom prisluhov iz tistega obdobja ter pripovedovanju nekdanjih zaposlenih in vpletenih.

V hotelu, zgrajenem leta 1971, je prenočilo milijon obiskovalcev Postojnske jame. A v preteklosti je bil več kot običajen hotel. Imel je tajne prostore, ki so jih odkrili šele ob prenovi hotela leta 2016 in pričajo o aktivnostih tajnih služb nekdanjega političnega sistema. Globoko v jedru objekta je namreč skrit komunikacijski center posebne vrste.

Več: https://bgtw.org/ita-2020/

Prejšen članekSEM bo obeležil naziv Evropska gastronomska regija 2021
Naslednji članekKonec tedna bo lep, previdno!

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here