Doživite cvetoče Mozirje, zdaj tudi z 1,8 milijona prazničnimi lučmi

0
230

Vrata v zasanjano, neokrnjeno in eno najlepših alpskih dolin na svetu, Zgornjo Savinjsko dolino, odpira očarljiva občina Mozirje. Če želite ostati v cvetju, se podati na vznemirljivo vožnjo z nihalko, se prepustiti čarom krajinskega parka Golte in vsem aktivnostim, ki jih ponuja, se sprehoditi po poteh tržanov in prisluhniti zgodbam starih hiš, se sprostiti ob ali na Savinji ob kateri izmed mogočih aktivnosti ali raznoliki wellness ponudbi na planini ali v dolini, doživite cvetoče Mozirje.

Kaj obiskati?

GOLTE
Izkusite Golte pozimi in uživajte v odlični smuki, v poletni sezoni pa se podajte na raziskovanje krajinskega parka po eni izmed številnih označenih poti. Adrenalinski športi, kot so plezanje, e-kolesarjenje, jamarstvo ali obisk adrenalinskega parka lahko zabavajo celotno družino, sprehod po alpskem vrtu ali obisk wellnessa nad oblaki pa bo polepšal dan tudi bolj nežnim po duši.

MOZIRSKI GAJ
Izgubite se med cvetličnimi gredicami in tematskimi vrtovi, raziskujte etnografski muzej na prostem, povzpnite se na razgledni stolp, prisluhnite največjim vetrnim zvončkom v Evropi, otroke pa navdušite z obiskom Začarane vasi.

MOZIRSKI TRG – DOŽIVITE CVETOČE MOZIRJE S ČEBELICO GAJO
Sprehodite se po enem najstarejših trgov na Štajerskem, v starih zapisih omenjenem kot rimski ‘castrum’ ali utrjen kraj. Krasijo ga zanimive trške hiše, posebnost so klesane klopi in portali iz zelenkastega vulkanskega tufa. Trg si je vse leto najbolje ogledati s pomočjo digitalne vodičke čebelice Gaje, ki vam na igriv način predstavi življenje in delo nekdanjih tržanov.

MUZEJSKA ZBIRKA
V muzejski zbirki Mozirje in Mozirjani spoznajte bogato zgodovino življenja Mozirjanov prek starih fotografij, listin in predmetov, razvrščenih po tematskih sklopih.

Kdaj ga obiskati?

BOŽIČNA BAJKA
Preživite nepozabne božične trenutke med več kot milijon barvnimi lučkami, privlačnimi  oblikami in pravljičnimi bitji, ki v Mozirskem gaju vsako leto v adventnem času pričarajo čisto pravo pravljico.

SAVINJA BEER FEST
Zgodaj poleti pridite v Mozirje na pestro ponudbo piva, dobro hrano in odlično zabavo za vso družino.

PUSTOVANJE
Doživite Mozirje kot evropsko karnevalsko mesto, med katera se je zapisalo z dolgoletno tradicijo Pusta Mozirskega. Prireditev vsako leto navdušuje z glasbeno zabavo, gala in otroško maškarado ter karnevalskim sprevodom. Vse skupaj je začinjeno z avtohtonostjo, izvirnostjo in krajevno zgodovino.

OVČARSKI PRAZNIK
V Šmihelu nad Mozirjem v avgustu obiščite tradicionalni ovčarski praznik. Med prireditvijo obudite spomine na stare ovčarske čase ter se zabavajte ob bogatem kulturnem programu, ki zajema prikaz življenja kmečkih ljudi, blagoslov traktorjev in zabavo z živo glasbo.

MARATON SAVINJA
V juniju pretecite najbolj zeleni tek pri nas in se potegujte za prva mesta in lepe nagrade med več sto tekači iz vse Slovenije in tujine.

GOLAŽIJADA
Obiščite praznik dobre volje in domače kulinarike, ki se spomladi ali na začetku poletja odvija na sejmišču v Mozirju.

Prejšen članekZagorje ob Savi, mesto z rudarsko preteklostjo
Naslednji članekObčina Radlje ob Dravi: Skriti biseri Dravske doline

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here