Jestival: praznik dobrega, okusnega, domačega, avtohtonega

Foto: www.soca-festivalley.com

Kjer se tkejo vezi med tradicijo in sodobnostjo, med umetnostjo in kulinariko, med lokalnim in globalnim, med narodi … To soboto, 30. septembra, se bodo tkale v Kobaridu, na Jestivalu okusov in umetnosti.

Priznani lokalni kuharski mojstri in umetniki bodo na osrednjem kobariškem trgu ustvarjali kulinarično-umetniško fuzijo: na festivalu se bodo predstavile lokalne restavracije in turistične kmetije s ponudbo lokalnih in tradicionalnih dobrot, med katerimi vselej kraljujejo kobariški štruklji, lokalni ustvarjalci s pestro ponudbo unikatnih izdelkov, v bokale bodo točili lokalno pivo, domače likerje, slovenska vina … Festivalski dan bodo popestrili ustvarjalne in izobraževalne delavnice za otroke in odrasle, tržnica lokalnih izdelkov in pridelkov, gledališka igra, koncert in drugi dogodki.

Jestival utrjuje festivalsko identiteto doline Soče, njegovo prizorišče, Kobarid, pa je v zadnjih letih s prepoznavnostjo Hiše Franko in Ane Roš čedalje vidnejši tudi na kulinaričnem zemljevidu sveta.

U. L. L.

Prejšen članekMotivacija? Delo z ljudmi in uspešne zgodbe
Naslednji članekOrnitološki kolesarski izlet ob Cerkniškem jezeru