Ornitološki kolesarski izlet ob Cerkniškem jezeru

Foto: www.notranjski-park.si

Za vse ljubitelje ptic – in narave na sploh: Notranjski regijski park pripravlja v nedeljo, na prvi oktobrski dan, kolesarski izlet okoli Cerkniškega jezera pod strokovnim vodstvom ornitologa in kolesarskega vodnika. Zadnji septembrski dan in prvi oktober sta namreč razglašena za Evropski dan opazovanja ptic.

Kolesarski potep, ki bo trajal predvidoma štiri do pet ur, boste začeli na avtobusni postaji v Cerknici ob 9. uri. Od tod se boste odpravili proti Dolenjemu Jezeru; kdor bo prispel z avtomobilom, se lahko skupini pridruži tudi na parkirišču v vasi.

Peljali se boste mimo požiralnikov v Rešetu in opazovali lepe razglede na jezero. Pri Lazah boste zavili proti naselju Gorenje Jezero, nadaljevali skozi Grahovo, Martinjak in Marof ter se po Cerkniškem polju vrnili nazaj na izhodišče. Na poti so predvideni postanki za opazovanje ptic in naravnih znamenitosti Cerkniškega jezera.

Izlet je brezplačen, če nimate svojih koles, si jih boste lahko izposodili v Dolenjem Jezeru (izposoja koles sicer ni brezplačna).

Več informacij o pticah na Cerkniškem jezeru pa lahko najdete na spletni strani Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije.

U. L. L.

Prejšen članekJestival: praznik dobrega, okusnega, domačega, avtohtonega
Naslednji članekKoncert z odmevom v Županovi jami