Vinska vigred 2023

0
272

Od 19. do 21. maja 2023 bo dišalo po belokranjskih dobrotah, jagenjčku in odojku z ražnja, belokranjski pogači.

Obiskovalci bodo lahko tretji vikend v maju poskusili najboljša belokranjska vina, se naučili peči belokranjsko pogačo, spremljali pester, raznolik kulturni in glasbeni program ter se veselili s prijatelji.

V petek, 19. maja bomo na slavnostni otvoritvi okronali 15. kraljico metliške črnine, nagradili najboljša vina in najboljšo belokranjsko pogačo. Ta dan se odpre tudi kulinarična razstava Priprave na veliko noč, ki jo pripravi Društvo kmečkih žena Metlika. Poleg razstave bodo žene v Hiši dobrot Bele krajine že tradicionalno poučevale, kako speči čisto pravo belokranjsko pogačo.

Sobota se bo pričela z Urbanovim tekom in otroškim Urbančkovim tekom. Popoldan se bo po Metliki slišala glasba pihalnih orkestrov, folklornih skupin ter številnih drugih glasbenikov.

Nedelja je na vigredi družinski dan. Številne aktivnosti in delavnice so prilagojene otrokom, družinam in seveda tudi vsem ostalim, ki jih pritegnejo raznovrsten program, ponudba na številnih stojnicah in seveda odlična belokranjska vina.

Ne pozabite, letos se lahko na anonimno ocenjevanje pogače prijavite prav vsi ljubitelji peke. Ocenjevanje bo odprtega tipa in bo potekalo v Hiši dobrot v nedeljo, 21. maja od 12.00 do 14.00 ure.

Degustacija vin bo potekala v romantičnem ambientu metliškega gradu, kjer se bo predstavila večina domačih vinarjev. Partizanski trg bo tokrat v celoti namenjen gastronomiji in sladkim prigrizkom, Mestni trg ponudnikom domače obrti in najrazličnejših dobrot, na Trgu svobode bo pa oder s celodnevnim in večernim programom.

Vljudno vabljeni na največji vinski festival v Sloveniji — 41. Vinsko vigred v Beli krajini

Več o prireditvi na vinska-vigred.si

Prejšen članekMatica ali ena moška srajca s kratkimi rokavi
Naslednji članekČebelarstvo – že stoletja pomembna gospodarska dejavnost tudi v Kranjski Gori

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here