Juriš na Vršič, 4.9.2021

0
550

Če se ne bojite prekolesariti 13,5 km proge z višinsko razliko kar 801 metrov, z maksimalnim naklonom 10,8 odstotka in povprečnim naklonom 7,25 odstotka, se prvo soboto v septembru pridružite več kot tisoč zagnanim kolesarjem.

Juriš na Vršič ni le tekma, temveč tudi tradicionalno druženje prijateljev, družin, parov …

Začetnik ene izmed najlepših gorskih kolesarskih tekem v Sloveniji na naš najvišji gorski prelaz je starosta kolesarstva v Sloveniji Tone Fornezzi – Tof.

Začetnik ene izmed najlepših gorskih kolesarskih tekem v Sloveniji na naš najvišji gorski prelaz je starosta kolesarstva v Sloveniji Tone Fornezzi – Tof. Turističnemu društvu Kranjska Gora je vsako leto uspelo izpeljati dogodek, samo v letu 2020 nam je epidemija prekrižala načrte. Odločeni pa smo, da letos 4. 9. 2021 izpeljemo 42. Juriš na Vršič.

Tekmovalci se v skupinskem startu na progo podajo s startnega mesta pod kranjskogorskimi smučišči. Uvodno ‘ogrevanje’ poteka po glavni cesti v smeri Ljubljane, mimo Kranjske Gore do križišča pri TGC Kranjska Gora, in se nadaljuje po Vršiški cesti, kjer je leteči start tekmovanja s pričetkom merjenja časa.

Ekološka usmeritev Turističnega društva, trajnostni razvoj in skrb za čisto in lepo okolje so osnovna vodila tudi pri organizaciji tako pomembnega dogodka, kot je Juriš na Vršič.

Start v Kranjski Gori je na nadmorski višini 810 metrov, cilj pa na vrhu prelaza Vršič, na nadmorski višini 1.611 metrov.

Čas merijo z elektronskimi čipi, katere prijavljeni prevzamejo ob prevzemu štartnih številk na dan prireditve, med 8. uro in 10.30 v Kranjski Gori.

Za končno uvrstitev se upoštevajo bruto časi. Bruto čas je seštevek neto časa (izmerjeni čas od starta do cilja) ter časovnega zaostanka za zmagovalcem.

Kategorije

KATEGORIJE (M in Ž):

nad 60 let   – rojeni l. 1960 in prej
od 50 do 59 let – rojeni med l. 1961 in l. 1970
od 40 do 49 let – rojeni med l. 1971 in l. 1980
od 30 do 39 let – rojeni med l. 1981 in l. 1990
pod 30 let    – rojeni l. 1991 in pozneje 

Juriš na Vršič ni le tekma, temveč tudi tradicionalno druženje prijateljev, družin, parov.

Udeležence prireditve pozivamo, naj spoštujejo naravo in ne odmetavajo ovojev energetskih ploščic in pijač na cesto!

Ekološka usmeritev Turističnega društva, trajnostni razvoj in skrb za čisto in lepo okolje so osnovna vodila tudi pri organizaciji tako pomembnega dogodka, kot je Juriš na Vršič. Ekipa TD temelji na prostovoljnem delu, kajti organizacija zahteva udeležbo več kot 50 prostovoljcev, ki se vsako leto potrudimo, da zagotovimo prireditev na najvišji ravni. Veseli in ponosni smo, da so se Juriša udeleževali kolesarji svetovnega slovesa, med njimi tudi naš Primož Rogljič. Ponosni na preteklost z optimizmom zremo v prihodnost. Dobrodošli!

 Besedilo: Klavdija Gomboc, predsednica TD Kranjska Gora  

Fotografije: TD Kranjska Gora

Trasa je dolga 13,5 km, z višinsko razliko kar 801 metrov, maksimalnim naklonom 10,8 odstotka in povprečnim naklonom 7,25 odstotka.

 

 

Prejšen članekMultikulturni festival TERRA PARZIVAL
Naslednji članekUvodnik: Pitna voda je neprecenljiv turistični potencial

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here