Turizem je izjemno dinamično področje

0
586

Maja Pak z več kot dvajsetletnimi izkušnjami z delom na področju turizma je spet na čelu Slovenske turistične organizacije (STO), vodenje pa bo nadaljevala v smeri uresničevanja vizije slovenskega turizma kot zelenega, trajnostnega in butičnega.

»Turizem je izjemno dinamično področje, ki ne pozna osem urnega delovnika. Delo mi je v veselje, polni me z energijo, pozitivizmom in novimi idejami,« pravi Maja Pak. STO je prvič vodila med letoma 2010 in 2012, vodenje nacionalne turistične organizacije je znova prevzela 2015. leta. Marca lani je vlada Maji Pak zaupala nov mandat za petletno obdobje, vendar je sredi lanskega novembra podala odstopno izjavo s prošnjo za predčasno razrešitev.

Maja Pak, direktorica STO in Janez Sodržnik, predsednik Organizacijskega odbora svetovnega kongresa TAFISA . Foto: STO

Takoj po imenovanju je STO pod njenim vodstvom že sodelovala na največjem in najprestižnejšem kongresu šport za vse TAFISA (The Association For International Sport for All) v Portorožu, ki se ga je udeležilo okoli tri sto udeležencev. Te je na gastronomsko zabavnem dogodku pod sloganom »I feel Slovenia night expirience« nagovorila Maja Pak, ki je predstavila Slovenijo kot destinacijo za aktivni, trajnostni oddih ter pomembnost športnih ambasadorjev ter športnih dogodkov za krepitev ugleda znamke I feel Slovenia v svetu. TAFISA je vodilna svetovna organizacija na področju športa za vse, ustanovljena 1991. leta v Bordeaux-u v Franciji, danes pa ima sedež v Frankfurtu. Združuje več kot 360 članic iz 170 držav, njen cilj pa je ozaveščanje o pomenu športa za vse in telesne dejavnosti s ciljem vključevanja gibanja v vsakdanje življenje.

Besedilo: Duša Podbevšek – Bedrač

 

 

Prejšen članekUvodnik: Lipa – simbol slovenskega turizma
Naslednji članek»Po zaslugi lipovega lista se je narod prvič začel zavedati samega sebe«

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here