Laško – mesto gostitelj

0
257

Laško je kraj zelo osebnih zgodb. Poiščite svojo med reko in hribi, med zdravilišči in graščinami, med mestom in vasmi. Zapišite jih z različnostjo voda in z okusi piva, z izviri zdravja in s potmi do dobrega počutja. Doživite jih iz oči v oči z ljudmi, ki so tako radi gostoljubni. Čakajo vas zanimiva in zabavna doživetja za družine, romantični in navdihujoči dnevi za pare ter pristno drugačne izkušnje za vse, ki jim je dovolj le najboljše.

Laške vode so že stoletja vir zdravja in dobrega počutja. Na območju sta kar dve zdravilišči z izjemno tradicijo in najsodobnejšimi nastanitvenimi, kopališkimi, zdravstvenimi in wellness zmogljivostmi. Prepustite se uživanju v slogu starih Rimljanov v Rimskih termah ali odkrijte brezmejno zabavo pod edinstveno stekleno kupolo Thermane Laško. Ne zamudite unikatnega pivovskega in medenega razvajanja, ki ga lahko izkusite samo v Laškem. Poleg termalno-mineralnih voda ima območje tudi izjemne vire pitne vode. Izvirska voda iz neokrnjene narave je pomembna sestavina piva, ki ga v Laškem varimo že od leta 1825. Obiščite lokalne gostinske ponudnike, spoznajte laške posebnosti in razvajajte svoje brbončice. Ne spreglejte dobrot, ki se ponašajo s certifikatom kakovosti Okusiti Laško.

Laško je ponosni nosilec platinastega znaka Slovenia Green. Načrtno razvijamo trajnostni turizem. Pri tem spoštujemo zaščitena območja narave, spodbujamo uporabo javnih prevoznih sredstev, urejamo pohodniške in kolesarske poti, dajemo pravo vrednost lokalnim značilnostim in izdelke lokalnih ponudnikov povezujemo pod blagovno znamko Okusiti Laško.

 

Več informacij: www.lasko.info.

Avtor naslovne fotografije: Rok Deželak

 

 

 

Prejšen članekAvtentičnost, inovativnost in trajnostni pristop
Naslednji članekDo razgledne točke s kolesom

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here