Ljudski glas: najlepši Celje, Izola in Laško

Vseslovensko tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna se bliža koncu. V njem smo dali tudi »glas ljudstvu«, saj so zainteresirani posamezniki med 10. avgustom in 8. septembrom na spletni strani Turistične zveze Slovenije lahko glasovali za NAJ lepši in NAJ gostoljubnejši zdraviliški kraj, NAJ lepši in NAJ gostoljubnejši turistični kraj ter NAJ lepše in NAJ gostoljubnejše večje mesto. Gre za tri kategorije, ki so v izbor prišle avtomatično, ostale predloge pa so dale občine in regijski koordinatorji, ki so povečini regijske turistične zveze ali pa društva in zavodi.

Celje iz zraka, Fotografija: Jošt Gantar

Za najlepše večje mesto ste izbrali Celje, na drugo mesto se je uvrstilo Velenje, na tretje mesto pa Koper. V kategoriji  naj zdraviliški kraj je slavilo Laško, drugo mesto so zasedle terme Olimia v Podčetrtku, tretje pa Moravske toplice. V kategoriji naj turistični kraj je slavila Izola, drugo mesto je zasedel Bovec – Čezsoča, tretje pa Kranjska gora.

Terme Laško, Fotografija: Dean Dubokovič

Na rezultate državne strokovne komisije bo treba počakati do Dnevov slovenskega turizma, ki bodo v Laškem med 12. in 14. oktobrom.

Izola z gorami v ozadju. Fotografija: Jošt Gantar

V natečaju, ki letos poteka že 29. po vrsti, njegovo  častno pokroviteljstvo pa je prevzel predsednik vlade Janez Janša, je sodelovalo 37 izletniških krajev, 39 mest, 13 turističnih krajev, 13 zdraviliških krajev, 7 »youth hostlov«, 19 kampov in glampingov ter 16 tematskih poti.

Državna strokovna komisija na terenu. Fotografija: Ines Klopčič

Državna strokovna komisija pod okriljem Turistične zveze Slovenije je med 1. avgustom in 5. septembrom prečesala celotno Slovenijo, zdaj pa zbiramo njihove rezultate.

Državna strokovna komisija na terenu. Fotografija: Andreja Vesel
Prejšen članekZbirka legendarnega Nika Kralja po novem kraljuje med kozolci