Medvode so še lepše in radoživejše

Republiški turistični drobnogled TZS

0
1060
Labodi so postali že zaščitni znak Zbiljskega jezera, ki mu pravijo kar Labodje jezero.

Medvode s središčem na sotočju rek Save in Sore je še lepše mestece, kot je bilo. S postavitvijo pokrite tržnice ob Medvoški cesti, novim parkom z igrali, večnamensko prireditveno ploščadjo in vrtom z zelišči, dišavnicami in sadnim drevjem so olepšali dolgo zelo neurejeno točko v središču mesta. Uresničili so tudi željo lokalnih kmetovalcev, pridelovalcev in še koga, ki bodo lahko poslej na »najlepši tržnici v Sloveniji«, kot pravi Karel Vernik, predsednik Republiškega turističnega drobnogleda Turistične zveze Slovenije (RTD TZS), ponujali svoje izdelke.

Novo tržnico, mestni park in večnamensko ploščad na kar 6500 kvadratnih metrih je zasnoval arhitekturni biro 3biro s profesorjem Janezom Koželjem na čelu. V arhitekturi je vključene veliko medvoške simbolike, stopnice na zeliščnem vrtu so zgrajene v obliki sotočja, streha tržnice simbolizira valove obeh rek, torej Sore in Save … V občini si z županom Nejcem Smoletom želijo, da bi ljudje vzeli zeliščni vrt in sadno drevje za svoja, pobirali pridelke, se srečevali na vrtu ob klepetu in odstranjevanju plevela.

»Naj nov prostor postane sotočje ljudi, energij in novih zamisli,« poudarja Nejc Smole. Tako kot je na Zbiljskem jezeru in ob njem, kjer ure minevajo hitreje in se radoživost hitro razmnoži …

Besedilo in foto: Duša Podbevšek – Bedrač

Prejšen članekV Tržič, na Šuštarsko nedeljo
Naslednji članekStraška jesen

PUSTI SPOROČILO

Please enter your comment!
Please enter your name here