Na Roglo na svojstven sprehod – med krošnjami

Foto: http://www.airth.global

Na Pohorju oziroma na Rogli so 20. septembra odprli Pot med krošnjami, nov inovativen primer doživljajske ponudbe v Sloveniji. Prvi del poti je dolg približno 560 metrov in visok do dvajset metrov, vodi pa do stolpa, ki je visok 35 metrov – z dodatno notranjo potjo, dolgo 440 metrov. Iz stolpa se spušča tobogan, po katerem se je mogoče vrniti na pot in do izhoda, kjer je urejena trgovina s spominki. Pot med krošnjami je urejena na nadmorski višini 1500 metrov, skupna dolžina sprehajalne poti pa je en kilometer. Dostopna je tudi gibalno oviranim.

Pot med krošnjami je nadaljevanje razvoja doživljajske ponudbe Rogle in Term Zreče. Je plod sodelovanja med tujim vlagateljem, podjetjem Zážitková Akademie (ZAK), lastnikom zemljišča, Občino Zreče in podjetjem Unitur, upravljavcem srednjegorskega športnega centra Rogla.

Projekt je izjemnega pomena, ne samo za destinacijo, temveč za ves slovenski turizem, saj je inovativen primer doživljajske ponudbe v Sloveniji, poleg tega upošteva trajnostni koncept razvoja (lesena konstrukcija, okolju prijazne vsebine, stik z naravo, spodbujanje k aktivnemu odkrivanju destinacije, tesno sodelovanje vlagatelja z okolico in prebivalci). Je v skladu s trendi, saj ponuja doživetje v neokrnjeni naravi in hkrati izobražuje. Izkustvene in zabavne aktivnosti so povezane z znanjem o pohorskih gozdovih in okoljevarstvenimi vsebinami (pri oblikovanju vsebine Poti med krošnjami sodeluje tudi Zavod RS za varstvo narave).

Pot med krošnjami je tudi eden od treh letošnjih finalistov snovalca, nagrade, s katero Slovenska turistična organizacija (STO) podpira uresničevanje ustvarjalnih, inventivnih in inovativnih idej s področja turizma.

TTA/STO

Prejšen članekTam, kjer se zelena kiti z belim
Naslednji članekJestival okusov in umetnosti v Kobaridu